Uber uvodi dinamično kreiranje cijene: Kad je manja potražnja, vožnja je jeftinija

Dinamično kretanje cijene znači da je vožnja jeftinija u onim periodima u danu kad je potražnja manja.

Martina Čizmić | 11.11.2020. / 16:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uber je u Zagrebu predstavio novu uslugu koja će korisnicima omogućiti da uštede koju kunu. Naime, usluga UberX Saver nova je kategoriji vožnje po nižim cijenama koje će se moći koristiti u satima s manjom potražnjom. Točnije, kad u gradu ima više vozila, a manje korisnika, cijena će biti nešto niža, a usluga jednaka kao prilikom odabira UberX kategorije.

Kako ističu iz Ubera, radi se o dodatnoj, a ne novoj usluzi za koju nije potrebno nikakvo dodatno ažuriranje ili instaliranje aplikacije. Potrebno je samo otvoriti Uber aplikaciju koja je već instalirana na pametnom telefonu i u vrijeme s nižom potražnjom provjeriti dostupne opcije.

Vrijeme u koje je usluga dostupna nije fiksno, nego prati dinamiku kretanja gradom. Vozači mogu sami odlučiti žele li voziti putem UberX Savera te se u bilo kojem trenutku mogu uključiti i isključiti uslugu, a sve kako bi nastavili voziti i zarađivati i u vrijeme s manjom potražnjom.

Korisnicima u Zagrebu želimo omogućiti pristupačnije, sigurne vožnje kada trebaju prijevoz tijekom mirnijih sati u danu i kako bi izbjegli gužve. Istodobno, želimo da naši partneri vozači nastave zarađivati čak i tijekom vremena niže potražnje zahvaljujući tehnologiji naše napredne aplikacije, ističe Giovanna D'Esposito,
generalna menadžerica za južnu Europu u Uberu.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti