UHANS želi promijeniti način na koji koristimo čitač otisaka prstiju

Čitač otisaka prstiju nije nikakva novost, no danas ga više manje koristimo za otključavanje telefona.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.07.2016. / 22:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

UHANS, kineska je tvrtka koja o čitaču otisaka prstiju razmišlja na drugačiji način. Naime, kompanija je napravila puno kompleksniji softver za ovu značajku, o čemu se radi pročitajte u nastavku.

Prije otprilike dva mjeseca, UHANS je objavio uređaj S1, no bio je prilično štur oko značajka. Ovaj puta poznato je nešto više detalja, a definitivno je najzanimljivija stvar novi čitač otisaka prstiju. Tehnologija zvana Goodix GF5118M služi kako bi čitač otisaka prstiju na uređaju bio efektivan i siguran. To znači da je ovaj dio tehnologije ugrađen u S1 u mogućnosti čitati otisak prstiju u 360 stupnjeva pri brzini od 180ms , te može služiti i kao sredstvo mobilnog plaćanja — između ostalog.

Ono što je definitivno vrlo zanimljivo jest da ova tehnologija ne služi samo za prije navedeno, već ima puno širi spektar mogućnosti. Zahvaljujući Freeme OS 6.1, ovaj čitač otisaka prstiju može kontrolirati 6 različitih akcija. Jednostavnim dodirom možete se prebaciti na sljedeću stranicu, pjesmu ili video, te zvati neki od brojeva spremljenih u telefonskom imeniku. Također, kada vam zazvoni alarm, moguće je ugasiti isti jednostavnim dodirom na skener. Da bi stvari bile zanimljivije , pomoću senzora možete uslikati sliku, ili reproducirati pjesmu ili video, odnosno pauzirati istu. 

Ako vas je ovo zagrijalo, to nije sve što nudi ovaj ‘jednostavan’ dio hardvera. Naime, uz sve spomenuto, možete pohraniti do pet otisaka prstiju, a svaki otisak vas može voditi na zasebnu aplikaciju, što će znatno ubrzati rad s S1. No ovdje treba spomenuti da je ova funkcija kompatibilna s Google Mobile Services.

Više o samom uređaju možete potražiti na službenim stranicama UHANS -a, a spomenimo da se cijene kreću oko 140 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti