Umjesto savitljivih uređaja, LG priprema telefon s dva ekrana

U LG-u još ne žele testirati tehnologiju savitljivih ekrana na svojim službenim telefonima pa su se odlučili na jednostavnije i prilično učinkovito rješenje – telefon s dva ekrana

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.08.2019. / 17:36

LG (Foto: AFP)

Početak ove godine najavio je revoluciju na tržištu pametnih telefona – savitljive mobilne uređaje, tj. neku vrstu hibrida između mobitela i tableta koja bi tijekom sljedećih nekoliko godina trebala promijeniti način na koji koristimo telefone. No pokazalo se da su ambicije vodećih kompanija na tržištu bile malo veće od mogućnosti samih uređaja pa su se, nakon problema s ekranima, Samsungovi inženjeri morali vratiti u laboratorije kako bi poboljšali uređaj, dok još iščekujemo početak prodaje Huaweijevog savitljivog telefona.

LG V50ThinQ Dual Screen i LG G8 ThinQ LG predstavio svoje adute za 5G utrku, ali i jedan veoma zanimljiv dodatak

Iz LG-a su ranije komentirali kako, što se njih tiče, još nije vrijeme za takav tip uređaja te će sačekati dok tehnologija ne napreduje i dok se ne riješe početni problemi koji prate nove tehnologije. Umjesto telefona čiji se ekran može saviti, LG je prošle godine pronašao jednostavnije rješenje – dodali su drugi ekran modelu V50. Zahvaljujući posebnom kućištu, drugi se ekran poveže s telefonom te se i na njemu mogu pokretati aplikacije ili ga se može koristiti kao dodatak sadržaju s glavnog ekrana.

Drugi ekran čini se kao idealan za osobe koje vole raditi više stvari od jednom – npr. na drugom ekranu mogu pokrenuti YouTube i uživati u glazbi i spotovima ili mogu pratiti mailove, dok na glavnom ekranu rade neke primarne stvari. Također, drugi ekran može poslužiti i kao prostor za virtualni kontroler u videoigrama, čime će iskustvo igranja na telefonima biti još bolje.

AirPlay2 na LG-jevim televizorima LG uvodi Apple AirPlay 2 na ThinQ AI televizorima

Na službenom kanalu na YouTubeu LG Mobilea objavljen je videozapis u kojem nas kompanija priprema za ono što će predstaviti početkom sljedećeg mjeseca na sajmu IFA u Berlinu. Riječ je novom mobilnom uređaju s kojim će se moći povezati i drugi ekran – ono po čemu je taj uređaj naročito zanimljiv jest mali ekran postavljen na drugu stranu dodatnog ekrana tako da, kada je telefon s dva ekrana sklopljen, korisnicima će biti vidljive važne obavijesti poput vremena, propuštenih poziva, poruka i slično. Pitanje je što je LG sve pripremio za taj mali ekran te jesu li dodali neke nove mogućnosti i poboljšali iskustvo korištenja drugog ekrana.

Za sada imamo samo zanimljivi videozapis s YouTubea, a za sve službene informacije trebamo sačekati oko mjesec dana i predstavljanje pametnog telefona s dva ekrana, tj. uređaja s kojim se može povezati drugi ekran.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti