Umjetna inteligencija probila se i u sjedište Ujedinjenih naroda

Britanija ovoga mjeseca predsjeda Vijećem sigurnosti i pokušava se nametnuti kao globalni lider u regulaciji umjetne inteligencije.

Hina | 17.07.2023. / 07:50

Umjetna inteligencija, ilustracija (Foto: Getty Images)

  Vijeće sigurnosti UN-a održat će ovoga tjedna u New Yorku prvu službenu sjednicu o umjetnoj inteligenciji, nakon što je Velika Britanija pozvala na međunarodni dijalog o njezinu utjecaju na globalni mir i sigurnost.

Zabrana umjetne inteligencije, ilustracija Vijeće sigurnosti UN-a održat će prvi sastanak o potencijalnim prijetnjama umjetne inteligencije globalnom miru

Vlade diljem svijeta razmišljaju kako umanjiti opasnosti od te vrste tehnologije koja bi mogla iz korjena promijeniti svjetsko gospodarstvo i preoblikovati međunarodni sigurnosni okoliš.

Britanija ovoga mjeseca predsjeda Vijećem sigurnosti i pokušava se nametnuti kao globalni lider u regulaciji umjetne inteligencije.

Sjednicom u utorak predsjedat će britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly.

Umjetna inteligencija - 4 Roboti preuzeli summit UN-a: Pogledajte kako je reporter Dnevnika Nove TV dobio svoju digitalnu kopiju pa se s njom - posvađao

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres je u lipnju podupro prijedlog nekih vodećih ljudi iz toga područja da se osnuje međunarodno regulatorno tijelo za umjetnu inteligenciju, poput Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti