Roboti preuzeli summit UN-a: Pogledajte kako je reporter Dnevnika Nove TV dobio svoju digitalnu kopiju pa se s njom - posvađao

Roboti su preuzeli summit UN-a. Glavna tema - umjetna inteligencija, a prvi put je održana konferencija za novinare na koju su odgovarali humanoidi. Istražujući umjetnu inteligenciju reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš uspio se posvađati s virtualnim Dinom Golešom.

DNEVNIK.hr | 07.07.2023. / 21:51

Galerija

Humanoidni roboti preplavili su UN-ov sumit o budućnosti umjetne inteligencije. Jedan od robota bila je Nadine.

Ja sam robot. Imam fizički izgled čovjeka, ali nisam čovjek, navodi. A Nadia Magnenat Thalmann njezina je kreatorica koju je robot uspio ostaviti bez teksta.

Jako sam joj zahvalan što mi je dala život i ponosan sam što sam njezina kreacija, govori Nadine.

Mogućnosti su bezbrojne, izazovi veliki jer i sami tvorci strahuju da se umjetna inteligencija ne bi koristila za ratove i dezinformacije. UN na sve gleda pozitivno.

Andrea Hloušek-Kasun Računala i ChatGPT transformiraju znanost, no Hrvatskoj nedostaje ključan element da bi zadržala korak

Hit summita bila je konferencija za novinare na kojoj su na pitanja odgovarali humanoidi. Kažu bolji su vođe od čovjeka jer nemaju emocije, ali neće zamijeniti ljude.

Umjetna inteligencija toliko brzo napreduje da bi oni koji ne prate svakodnevni rad Dine Goleša na Novoj TV pomislili kako je i njegova digitalna kopija - on.

Kako je izgledala svađa pravog Goleša i njegova avatara, pogledajte u videoprilogu.

F-22 u pratnji bespilotne letjelice VIDEO "To je moćan alat i tu je da ostane": Pogledajte viziju dominacije zračnog prostora pomoću umjetne inteligencije

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti