Unatoč fijasku na predstavljanju Cybertrucka, Musk se pohvalio s 200 tisuća narudžbi

Analitičari smatraju da će Cybertruck biti pušten u promet najranije krajem 2021. godine.

Martina Čizmić | 25.11.2019. / 07:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je na predstavljanju novog Teslina kamioneta dva puta razbijeno njegovo "neprobojno" staklo, kamionet je naručen gotovo 150 tisuća puta, prenosi u nedjelju BBC.

Vlasnik Tesle Elon Musk predstavljao je novi "Cybertruck" futurističkog izgleda, te je na pozornici djelatnik njegove firme bacanjem metalne loptice u staklo kamioneta htio pokazati kako se metalno staklo ne može razbiti.

 

 

Međutim, staklo je puklo, i to dva puta.

Dionice Tesle izgubile su 6,1 posto vrijednosti nakon tog događaja u četvrtak, a Muskovo bogatstvo smanjilo se za 768 milijuna dolara u jednom danu, prema podacima Forbesa.

146 tisuća narudžbi Cybertrucka do sada, napisao je u subotu na Twitteru Ellon Musk i dodao da je to uspio bez oglašavanja. U nedjelju je ta brojka prešla187 tisuća, dok se u ponedjeljak ujutro pohvalio s okruglih 200 tisuća. 

 

 

Analitičari smatraju da će Cybertruck biti pušten u promet najranije krajem 2021.

Površina Cybertrucka izrađena je od legure nehrajućeg čelika, a kamionet će moći postići brzinu od 100 kilometara na sat u tri sekunde, rekao je Musk tijekom predstavljanja modela u kalifornijskom Hawthorneu.

Neki su analitičari primijetili da kamionet podsjeća na vozilo DeLorean iz kultnog serijala Povratak u budućnost.

Prema platformi za prodaju vozila Edmunds, veliki kamioneti činili su 14, 4 posto prodaje novih automobila u SAD-u do listopada, što je porast u usporedbi s 12, 6 posto iz 2015.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti