Mate Rimac prošle je godine oduševio svijet superbrzom jurilicom C_Two koja postiže nestvarne brzine, a u čije će performanse moći osjetiti i u njima uživati samo oni dubljeg džepa kojima više od milijun eura za kupovinu automobila ne predstavlja veliki problem.

Put od razvoja vozila preko testiranja i homologacije prilično je dug i zahtjevan, a o kakvom je procesu riječ i kakvi su sve izazovi "koji kidaju živce" stavljeni pred njih, opisali su u Rimac Automobilima na svojoj internetskoj stranici.

S panela o tajnama uspjeha Mate Rimac o tajnama uspjeha: "Prije 12 godina svi su mislili da sam lud. Sve je to bilo izuzetno teško"

Za kompaniju iz Svete Nedjelje najveći je izazov svakako homologacija modela C_Two, a taj je vrlo zahtjevan proces jednak i za male proizvođače, kao i za najveće brendove koji proizvode milijune automobila. Cijeli proces, od prvih koncepata preko prototipova pa do izlaska automobila na cestu traje i do tri-četiri godine. Na početku, potrebno je pokrenuti simulacije u virtualnom svijetu, zatim slijede ispitivanja materijala i komponenata, pa testiranje samog vozila koje uključuje eksperimentalne i pretprodukcijske modele, i tek onda konačni proizvod.

"Cilj je postići najsavršeniju korelaciju između stvarnog i virtualnog testiranja kako bi se smanjio rizik kada uništavate prototip cijene milijun eura", rekao je Daniele Giachi iz Rimac Automobila.

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) "Vjerujemo u Matu i njegovu tvrtku": Porsche povećao udio u Rimac Automobilima!

Nakon toga vrijeme je za novi stupanj u procesu razvoja koji uključuje poboljšanje dizajna i usavršavanje s virtualnim simulacijama, a kako je proces homologacije i testiranja izgledao u Rimac Automobilima, pogledajte u priloženom videozapisu.

Broj pregleda i komentara videa brzo raste, a posebno je zanimljiv komentar jednog korisnika koji je napisao da su za crash testove trebali pozvati Richarda Hammonda.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju