United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma

United Grupa ušla je na bugarsko tržište 2020. godine akvizicijom Vivacoma.

Martina Čizmić | 27.02.2024. / 10:02

United Grupa i Bulsatcom (Foto: United Grupa)

United Grupa uspješno je završila akviziciju Bulsatcoma, pružatelja satelitske televizije za izravnu distribuciju do krajnjih gledatelja i širokopojasnog interneta u Bugarskoj.

Akvizicija je dio dugoročne strategije United Grupe koja se odnosi na širenje i jačanje tržišne prisutnosti u regiji kao i poticanje inovacija za digitalno, povezano društvo.

Sretni smo zbog završetka akvizicije Bulsatcoma. Ovaj korak će nam omogućiti poticanje daljnjeg rasta na ovom važnom tržištu i omogućiti ubrzanje inovacija u regiji. Dodatno, ova akvizicija nadopunjuje naš portfelj i donosi jasne prednosti postojećim i budućim korisnicima u Bugarskoj, istaknula je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

Uspješan završetak akvizicije Bulsatcoma dobra je vijest za korisnike na vrlo fragmentiranom tržištu kao što je to slučaj u Bugarskoj. Ovo će nam omogućiti da značajno poboljšamo kvalitetu TV usluge za korisnike Bulsatcoma. To za njih znači više HD kanala i pristup više od 30.000 naslova u videoteci EON-a, vodećoj TV platformi u jugoistočnoj Europi. Također će značajno povećati kvalitetu njihove internetske usluge koju nude u smislu downloada i uploada brzine, dodao je Nikolay Andreev, glavni izvršni direktor Vivacoma i Bulsatcoma. 

Podsjetimo, United Grupa ušla je na bugarsko tržište 2020. godine akvizicijom Vivacoma. Od tada je Grupa poduzela nekoliko značajnih koraka kako bi ojačala svoju prisutnost i potaknula inovacije na tržištu. Među postignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i pokretanje prve 10GIGA optičke mreže. Također, United Grupa je Bugarskim korisnicima omogućila prve neograničene 5G tarifne pakete te pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti