United Grupa postala članica Izvršnog odbora ETNO-a

Ovim imenovanjem United Grupa postaje sukreator ključnih političkih odluka koje utječu na budućnost telekomunikacijskog sektora.

Martina Čizmić | 03.11.2022. / 10:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Izvršni odbor ETNO-a, skupine za promicanje interesa europskih operatora elektroničkog komunikacijskog sektora, dobio je novog člana - United Grupu. Tako će, uz Deutsche Telekom, Orange, Telefonicu, BT, Telenor, Teliu, TAG i KPN, i United Grupa biti jedna od 13 članica izvršnog odbora. 

Tijekom opće skupštine Udruge europskih operatera telekomunikacijskih mreža koja se održala u Skoplju ETNO je odobrio strateški plan orijentacije i upravljanja za 2023. i donio nekoliko odluka o upravljanju.

Oduševljeni smo suradnjom s europskim institucijama poput ETNO-a na izgradnji boljeg zakonodavnog i regulatornog okvira koji će pružiti dodatan poticaj telekomunikacijskim tvrtkama da ulažu u najsuvremeniju infrastrukturu i poboljšane digitalne usluge za naše korisnike. Ovo je jasno priznanje vrijednosti United Grupe u okviru europskog digitalnog ekosustava, izjavila je Dragica Pilipović Chaffey, potpredsjednica United Grupe za korporativne poslove.

Sljedeće tri godine dr. Janet Zaharieva, glavna savjetnica u Vivacomu, predstavljat će United Grupu u Upravnom odboru ETNO-a s drugim vodećim pružateljima digitalnih mreža i usluga. Tim imenovanjem United Grupa postaje sukreator ključnih političkih odluka koje utječu na budućnost telekomunikacijskog sektora.

Kao članica Izvršnog odbora ETNO-a, United Grupa aktivno će sudjelovati u ocrtavanju budućnosti telekomunikacijskog sektora i pridonijeti ciljevima ETNO-a do 2023. koji uključuju osnaživanje zajednica kroz pristup inkluzivnoj digitalnoj infrastrukturi i uslugama, istovremeno omogućujući dramatično smanjenje emisija ugljika, priopćili su iz United Grupe.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti