United Grupa preuzela bugarski Vivacom

Preuzimanje Vivacoma predstavlja najnoviji korak u okviru strategije rasta United Grupe, nakon preuzimanja Tele2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacijskog operatora Forthnet, čija se realizacija očekuje uskoro.

Martina Čizmić | 31.07.2020. / 15:18

United Group (Foto: United Group)

 United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u Jugoistočnoj Europi, danas je objavila završetak procesa preuzimanja Vivacoma.

Prethodno je u travnju 2020. Europska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u studenom 2019., nakon što je United Grupa pobijedila na natječaju za kupnju ove vodeće telekomunikacijske tvrtke u Bugarskoj.

Vivacom je vodeća telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj koja u posljednjih sedam godina ostvaruje najveće prihode u odnosu na ostale operatore u toj državi. Vodeću poziciju na tržištu izgradili su uz potpuno razumijevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi privatnim i poslovnim korisnicima omogućili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije.

Preuzimanje Vivacoma predstavlja najnoviji korak u okviru strategije rasta United Grupe, nakon preuzimanja Tele2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacijskog operatora Forthnet, čija se realizacija očekuje uskoro. Poslujući istovremeno u sektoru telekomunikacija i medija, platforma United Grupe ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi, tako da će godinu završiti s više od 10 milijuna korisnika i preko 11 tisuća zaposlenih.

Dolaskom na bugarsko tržište, United Grupa se obvezuje da će doprinositi daljnjem razvoju telekomunikacijskog sektora u toj zemlji kroz ulaganja u talent, tehnologiju i infrastrukturu.

 

 

 

 

Vivacom je utvrdio poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim financijskim rezultatima, tehnološkim poboljšanjima i izuzetnim timskim radom. S jasnom vizijom i strategijom za budućnost, United Grupa je stekla još jednog tržišnog lidera u regiji, a naš udruženi talent, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 milijuna ljudi u jugoistočnoj Europi i našoj dijaspori diljem svijeta možemo pružiti telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj, istaknula je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

Preuzimanje Vivacoma je važan korak u provedbi strategije rasta United Grupe jer želimo proširiti našu zemljopisnu prisutnost u Europi. Bugarski telekomunikacijski sektor dio je dinamične ekonomije i pružit će nam snažno uporište na jednom od ključnih strateških tržišta, dodao je Nikos Statopulos, jedan od partnera u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik Nadzornog odbora United Grupe. 

Za Vivacom, ulazak u obitelj United Grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata. Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitetu i inovaciju te modernu kompaniju s više od 5.000 lojalnih zaposlenika širom zemlje. Pravi je trenutak da napravimo sljedeći korak i radujemo se suradnji i dijeljenju našeg iskustva s United Grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na višu razinu, prokomentirao je Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.
 
Vivacom je postigao impresivne rezultate, ne samo kao najveći telekomunikacijski operator u Bugarskoj, već́ kao i lider u inovacijama. To je rezultat snažnog menadžerskog pristupa i profesionalizma naših zaposlenika, a uz podršku i dodatna ulaganja United Grupe, potencijal za daljnji rast Vivacoma u Bugarskoj je velik, zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma, Spas Rusev.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti