United Grupa preuzima najveći bugarski telekom Vivacom

Nakon preuzimanja Tele2 Hrvatska, United Grupa preuzela je najveću bugarsku telekomunikacijsku kompaniju Vivacom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2019. / 17:34

United Group (Foto: United Group)

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, koja je u vlasništvu BC Partnersa, postigla je dogovor o kupovini bugarskog telekoma Vivacoma. Finalizacija akvizicije čija vrijednost iznosi 1,2 milijarde eura očekuje se tijekom drugog kvartala sljedeće godine, nakon dozvole antimonopolske komisije.

Preuzimanje najvećeg bugarskog telekomunikacijskog operatera druga je velika akvizicija od kada je u ožujku ove godine BC Partners preuzeo United Grupu – podsjetimo, u svibnju je United Grupa preuzela Tele2 Hrvatska.

Komentirajući akviziciju, izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag pohvalila je Vivacom i njihov snažan menadžment, najavivši da će zajedno dodatno poboljšati poslovanje. "Bugarska je atraktivno tržište te će nam ova akvizicija omogućiti dodatno diverzificiranje poslovanja Grupe. United Grupa ima odlične rezultate pri preuzimanjima kompanija i integraciji njihova poslovanja, s više od sto akvizicija od osnivanja".

Nikos Stathopoulos, partner u BC Partners rekao je: "Kada smo uložili u United Grupu, prepoznali smo njihov poslovni model, tehnologiju i regionalno vodstvo kao ključne pokretače organskog rasta, koji je dodatno ubrzan preuzimanjima i integracijom lokalnih kompanija. S Vivacomom, zadovoljni smo što smo preuzeli dinamični telekom na rastućem tržištu koji nam omogućuje daljnje širenje poslovanja diljem Europe".

Ovo je "veliki uspjeh i velika prilika za Vivacom, njegove klijente i općenito za Bugarsku", komentirao je akviziciju predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma Spas Roussev i naglasio kako će imati veliku ulogu u budućem razvoju United Grupe. "Zahvaljujući velikom trudu svih, Vivacom je postao jedna od najuspješnijih europskih telekomunikacijskih kompanija. Sada želimo dobrodošlicu novim dioničarima koji su među najuspješnijim globalnim investitorima sa značajnim prisustvom na europskom i sjevernoameričkom tržištu, BC Partnersu", dodao je Roussev.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti