United Grupa ulaže dvije milijarde eura u digitalnu transformaciju Grčke

United Grupa predstavila je plan za razdoblje do 2027. godine koji podrazumijeva sveobuhvatno unaprjeđenje telekomunikacijske infrastrukture, uz nastavak uspješne suradnje s državnim institucijama u Grčkoj.

Zimo Zimo | 12.09.2022. / 20:00

Susret grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa i izvršne direktorice United Grupe Viktoriye Boklag (Foto: Dimitris Papamitsos /Ured grčkog premijera)

Vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Europi, United Grupa, nastavlja sa dugoročnim investicijama u infrastrukturu i digitalnu budućnost zemalja u kojima posluje. Do 2027. godine, čak dvije milijarde eura bit će uloženo u digitalnu transformaciju Grčke, službeno je priopćeno iz kabineta premijera Kyriakosa Mitsotakisa, a prenosi Reuters.

Mitsotakis je u četvrtak na sastanku sa predstavnicima United Grupe izjavio da su najavljena ulaganja dokaz velikog povjerenja koje strani i domaći investitori imaju u Grčku, i da će 2022. godina ostati upamćena kao rekordna u privlačenju stranih investicija.

Kao predvodnik u ovom investicijskom ciklusu, United Grupa predstavila je plan za razdoblje do 2027. godine koji podrazumijeva sveobuhvatno unaprjeđenje telekomunikacijske infrastrukture, uz nastavak uspješne suradnje s državnim institucijama u Grčkoj.

Vjerujem da su odličan posao koji je obavilo Ministarstvo za digitalnu upravu, kao i raspoloživi resursi Fonda za oporavak i otpornost, odlična podrška ovakvim ulaganjima, zaključuje premijer Mitsotakis, napomenuvši da United Grupa omogućuje odskočnu dasku ka digitalizaciji javnih usluga, što je jedan od prioriteta Vlade Grčke na putu digitalne transformacije ekonomije i društva.

 

 

United Grupa je već uložila 1,5 milijardi eura za kupovinu kompanija Wind Hellas i Nova, koje će zahvaljujući novim ulaganjima početi sa izgradnjom 10 Giga optičke mreže za više od 4,5 milijuna korisnika i tvrtki u 70 posto prefektura u Grčkoj. Pored kontinuiranog razvoja 5G mreže, preko 22.000 kilometara duga optička infrastruktura ispunit će potrebe korisnika za većim internetskim brzinama, a već u sljedećih nekoliko mjeseci korisnici Nove u Grčkoj će moći isprobati ultrabrzi internet do 1 Gbps, uz EON platformu, koja je nedavno predsatvljena u Grčkoj.

Od prvog dana kada smo došli u Grčku, jasno smo stavili do znanja da naša investicija nije jednokratna, jer ono na čemu United Grupa oduvijek radi jesu dugoročne veze. Danas najavljujemo da ćemo u sljedećih pet godina uložiti dodate 2 milijarde eura kako bismo zadovoljili potrebe za digitalnim uslugama sljedeće generacije. Grčka je veoma važna zemlja za našu kompaniju, i činimo sve što je moguće da isporučimo vrhunske proizvode njenim privatnim i poslovnim korisnicima, izjavila je izvršna direktorica United Grupe, Viktoriya Boklag.

Predsjednik investicijske tvrtke BC Partners i većinskog vlasnika United Grupe, Nikos Statopulos, izjavio je kako je uspješno i dugoročno poslovanje Grupe u Grčkoj jedan od ključnih faktora u njenom ekonomskom i društvenom napretku, i da će najavljene investicije od 2 milijarde eura značajno unaprijediti položaj Grčke na međunarodnoj telekomunikacijskoj sceni.

Svi prisutni na sastanku sa premijerom Mitsotakisom zaključili su da je United Grupa nastupila kao najozbiljniji igrač u digitalnoj transformaciji Grčke, na čije je usluge i poslovni model utemeljen u tehnologijama budućnosti, inovacijama i najkvalitetnijem korisničkom iskustvu, „grčka javnost čekala desetljećima“.

Izvor: N1

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti