Upao u videonastavu i počeo masturbirati pred djecom

Jedan od roditelja koji je svjedočio incidentu ispričao je kako je muškarac od djevojčica tražio da razgovaraju s njim i približe se kameri.

Martina Čizmić | 27.03.2020. / 13:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve više država diljem svijeta uvodi neki oblik nastave na daljinu kako bi djeca i dok se nalaze u izolaciji mogla nastaviti svoje obrazovanje. Većina škola stoga, u nekom obliku, koristi i videokonferencije.

I u Norveškoj djeca uče putem interneta, ali su neplanirano imala poduku o kibernetičkoj sigurnosti i neprimjerenom sadržaju na internetu.

Kako javljaju lokalni norveški mediji, osnovna škola u Oslu bila je prisiljena obustaviti svoje internetsko podučavanje putem popularnog servisa za videokonferencije Whereby, nakon što im je nepoznati muškarac neovlašteno upao u nastavu.

Prema medijima, tri 9-godišnjakinje pripremale su se za digitalnu nastavu kad se odjednom pojavio i četvrti sudionik. Kako su ga djevojčice opisale, radilo se o odraslom muškarcu koji je ležao na svom krevetu samo u donjem rublju.

Jedan od roditelja koji je svjedočio incidentu ispričao je kako je muškarac od djevojčica tražio da razgovaraju s njim i približe se kameri. Navodno je muškarac i masturbirao te pokazivao svoje genitalije djevojčicama, koje su alarmirale svoje roditelje.

Roditelji su brzo reagirali, prekinuli vezu i sve prijavili školi i Wherebyu. Škola je obustavila videonastavu dok se ne provede istraga, dok su se iz Wherebya ispričali školi i roditeljima ističu da je muškarac vjerojatno pogodio link.

Naime, ovo nije prvi put da je netko neovlašteno ušao u Wherebyevu videokonferenciju. Slična se stvar dogodila i drugim korisnicima kojima su stranci upali u razgovore.

U Wherebyju ističu kako čine sve kako bi onemogućili nepozvane osobe da se priključuju videokonferencijama, a sve kojima se to dogodilo pozivaju da to odmah prijave.

Iako se brane kako je njihova aplikacija i dalje sigurna za korištenje, roditelji u Norveškoj nisu istog mišljenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti