Upoznajte Samsung 360 Round, novu zvijezdu među VR kamerama

Tržište kamera koje mogu snimati videozapise u 360 stupnjeva sve se više širi, ova kamera mogla bi biti sjajna.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 20.10.2017. / 10:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Klasični videozapisi još su uvijek forma koju mnogi pojedinci i tvrtke koriste za svoju promociju, no standardi su sve viši, od videozapisa snimljenih iz zraka, pod vodom, u tehnici super slow motion, pa sve do video zapisa snimljenih u 360 stupnjeva, koji gledatelju daju sasvim novu dimenziju uživanja u vizualizaciji. Upravo ova posljednja kategorija, videozapisi snimljeni u 360 stupnjeva, sve je zanimljivija i dostupnija, jer se između ostaloga takvi video zapisi mogu koristiti za virtualnu stvarnost, što je još jedan standard u novije vrijeme.

Samsung je tako najavio istinsku “zvijer” koja bi mogla oduševiti sve ljubitelje videozapisa u 360 stupnjeva, ali i profesionalce koji snimaju takve videozapise. Južnokorejska je kompanija najavila kameru 360 Round, koja dolazi s nevjerojatnih 17 objektiva i opcijom live streaminga u 4 rezoluciji! Već same ove dvije karakteristike izazivaju ogromnu pozornost, no ako se pogleda što sve dolazi s kamerom 360 Round, intrigantnost i iščekivanje podižu se na sasvim novu razinu, jer riječ je o doista spektakularnoj kameri…

Dakle, 360 Round opremljena je sa spomenutih 17 objektiva, s maksimalnim otvorom blende od f/1,8, ima šest mikrofona koji će osigurati vrhunski zvuk za video u virtualnoj stvarnosti, a ako vam ni to ne bi bilo dosta, možete priključiti još dva dodatna mikrofona. Interna pohrana dovoljna je za 50 GB videa, što vjerojatno neće biti dosta za one zahtjevnije, stoga postoji mogućnost ugradnje SSD diskova do maksimalnog kapaciteta od 2 TB. Samsung 360 Round ima žiroskop, akcelerometar i ranije spomenutu mogućnost prijenosa uživa u rezoluciji 4096 x 2048 uz 30 fps.

Ako vas zanima s kakvim se vremenskim uvjetima ovo “čudo” može nositi, onda je objava kako ova kamera ima certifikat IP65 i jamstvo na otpornost na prašinu i vodu ono što će vas uvjeriti da je riječ o profesionalnom uređaju. Poznato je da će se vjerojatno do kraja listopada Samsung 360 Round pojaviti u slobodnoj prodaji na američkom tržištu, ali nije objavljena cijena. Mnogi pretpostavljaju da će biti viša od 1699 američkih dolara, koliko stoji Googleova Yi Halo koja također ima 17 zasebnih objektiva, ali nema ovakve specifikacije kao Samsung 360 Round.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti