Uskoro počinje prodaja najiščekivanijeg telefona godine

Sljedeći tjedan trebali bi saznati datum kada ćemo napokon moći kupiti najiščekivaniji telefon godine, Samsungov Galaxy Fold čija će prodaja možda početi već u petak.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2019. / 08:33

DJ Koh i Samsung Galaxy Fold (Foto: Samsung)

Dio velikih mobilnih kompanija već je predstavio svoje najjače mobilne adute za ovu godinu – Samsung je predstavio novu generaciju modela iz serija Galaxy S i Galaxy Note, Huawei je predstavio modele iz P serije (uskoro stiže i novi Mate, no čini se bez Googleovih aplikacija), OnePlus je predstavio model 7 Pro itd., a do kraja godine ljubitelji smartphonea s nestrpljenjem iščekuju među inim, nove modele iPhonea te nove Googleove Pixele. Svi ovi uređaji imaju jednu stvar zajedničku – ne donose nikakvu revoluciju na mobilno tržište, već samo snažniji hardver i poboljšanja koja manje-više očekujemo s novim verzija pametnih telefona.

Samsung Galaxy Fold Samsung priprema još dva telefona sa savitljivim ekranima

Prve naznake mobilne revolucije vidjeli smo početkom godine kada su Samsung i Huawei (ali i nepoznata kompanija Royole) predstavili savitljive pametne telefone – iako je tada najavljeno da će prodaja Galaxyja Fold i Matea X početi uskoro, revolucija je ipak odgođena, zbog dobro poznatih problema sa Samsungovim uređajem. Ipak, nedavno su iz južnokorejske kompanije objavili kako su problemi sa savitljivim telefonom riješeni i kako bi prodaja Galaxy Folda mogla početi u rujnu, a očekujemo da bi se i savitljivi Mate nedugo nakon toga mogao pojaviti na tržištu.

Samsung Galaxy Fold (Foto: Samsung)

Ne treba niti napominjati kako je Fold za mnoge najiščekivaniji telefon godine koji bi mogao u potpunosti promijeniti način na koji koristimo mobilne uređaje. Naravno, prvo treba u praksi vidjeti jesu li svi problemi s ekranom zaista riješeni, a drugi i za mnoge najveći problem bit će njegova cijena od 2 tisuće dolara. Više o službenom početku prodaju mogli bi saznati već sljedeći tjedan – glasine koje su objavili na Tech Radaru kažu da bi Samsung datum početka službene prodaje mogao objaviti na velikom tehnološkom sajmu IFA 6. rujna, a tog bi dana Fold čak mogao biti dostupan na tržištu Južne Koreje.

Google (Foto: AFP) Google se priključio trendu: Rade na prototipu savitljivih telefona

Podsjetimo, dijagonala sklopljenog Galaxy Folda iznosi 4,6 inča, a kada se otvori korisnicima je na raspolaganju ekran dijagonale čak 7,3 inča, dolazi s 12 GB RAM-a i 512 GB memorije te ima 6 kamera i 2 baterije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti