Google se priključio trendu: Rade na prototipu savitljivih telefona

Google nema planove skorašnjeg predstavljanja savitljivog telefona, no prate tržište i razvijaju takvu tehnologiju s kojom će, kada korisnici pokažu veliki interes za savitljivim telefonima, napasti tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.05.2019. / 15:22

Google (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Google nam je sinoć otkrio novitete koje je pripremio za mobilno tržište te smo već pisali o novim modelima pametnih telefona Pixel koji, prema prvim recenzijama, donose najbolju kameru u segmentu srednje kategorije, kao i opcijama koje dolaze s novom verzijom Androida. No uoči početka konferencije saznali što možemo očekivati od ove kompanije u budućnosti te je Mario Queiroz koji je u Googleu zadužen za razvoj pametnih telefona Pixel rekao da rade na prototipovima mobilnih uređaja sa savitljivim ekranima.

Google Pixel 3a Google predstavio novu verziju Androida i telefone koje će mnogi poželjeti

Takve telefone već su predstavili Samsung i Huawei te analitičari mobilnog tržišta očekuju da će to biti sljedeća velika stvar na mobilnom tržištu, no ako se po jutru dan poznaje, čini se da ćemo na mobilnu revoluciju još ipak malo pričekati jer je Samsung odgodio početak prodaje svog Folda.

Google već "dugo vremena" razvija ovu tehnologiju i telefone sa savitljivim ekranima, no čini se kako će proći još dosta vremena prije nego što predstave savitljivi Pixel. Queiroz smatra kako savitljivi telefoni moraju biti inovativniji u odnosu na do sada predstavljene modele te kako osim činjenice da ljudi žele veće ekrane još nema potrebe za takvim uređajima. Situacija će se promijeniti u trenutku kada korisnici budu željeli i trebali savitljive telefone, a sada su to samo uređaji koje je "zgodno imati", no pored toga nemaju neku dodatnu vrijednost, dok su iznimno skupi.

Huawei Mate X Nakon skupog Matea X, Huawei planira i jeftinije savitljive telefone

Iz Googlea kažu da osim savitljivih telefona rade i na prototipovima drugih novih hardverskih tehnologija, ali trenutačno nemaju planova predstavljanja novih uređaja koji će koristiti takve tehnologije. S vremenom možemo očekivati da će porasti interes za savitljivim telefonima te da će njihova cijena pasti, a ekipa iz Googlea nastavit će s razvojem tehnologije i čekati taj trenutak i tada će napasti tržište te ćemo vidjeti što to pripremaju svih ovih godina.

Izvor: Cnet

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti