Uskoro stiže nasljednik najboljeg Googleovog telefona

Google s LG-jem priprema nasljednika vrlo popularnog modela Nexus 5 koji će imati 5,2 inčni ekran i odličan hardver, a nadamo se i povoljnu cijenu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.08.2015. / 14:16

Uskoro stiže nasljednik najboljeg Googleovog telefona

Googleovi Nexus telefoni dugo su bili simbol kvalitetnih i cjenovno prihvatljivih mobilnih uređaja koji specifikacijama mogu konkurirati najjačim modelima na tržištu. Posebno je zanimljiv bio model Nexus 5 s pet inčnim ekranom koji je predstavljen krajem 2013. godine – koštao je 350 dolara bez potpisivanja ugovora s mobilnim operaterima i po mnogima je to najbolji Googleov telefon do sada. Prošle godine predstavljen je Nexus 6 čiji je ekran dijagonale 6 inča za većinu ljudi bio prevelik, a ova je kompanija uvelike povisila i njegovu cijenu tako da za njim nije vladala velika potražnja. Zbog toga u Googleu planiraju promjenu taktike i, po uzoru na druge kompanije, ove godine predstaviti dva nova modela pametnih telefona – klasični smartphone i phablet.

Posebno je zanimljiv model s manjim ekranom i nasljednik Nexusa 5 za čiji je razvoj, kao i 2013. godine, zadužen LG te bi na tržištu trebao konkurirati najjačim modelima poput Appleovog iPhonea, Samsungovih Galaxyja S6 i S6 Edge telefona, HTC-ovog M9, ali s obzirom kako ponovno očekujemo povoljniju cijenu, Google bi s njim čak mogao konkurirati i kineskim kompanijama poput Xiaomija. Na profilu na Twitteru @OnLeaks objavljene su slike bazirane na trenutno dostupnim podacima o novom Nexusu koje pokazuju kako će, osim velikog ekrana, ovaj uređaj imati i čitač otisaka prstiju koji će se nalaziti sa stražnje strane kućišta. Iako iz Googlea i LG-a nema nikakve službene potvrde o tome hoće li njihov nadolazeći telefon izgledati kao na ovim slikama, na Business Insideru podsjećaju kao su se informacije objavljene na OnLeak profilu na Twitteru do sada pokazale prilično pouzdanima i točnima.

Što se hardvera tiče, glasine kažu kako će ovaj telefon imati 5,2 inčni ekran, radit će na nadolazećem Snapdragon 820 procesoru ili na starijem modelu Qualcommovog procesora Snapdragon 808, navodno će imati 3GB RAM-a te će se isporučivati u verzijama sa 16 ili 32 GB prostora za pohranu podataka (ne treba očekivati dodatni utor za memorijske kartice), a imat će 16MP kameru. Predstavljanje ovog telefona, kao i još jednog Nexus modela na kojem Google radi zajedno s Huaweijem očekujemo tijekom listopada. 

Foto: uswitch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti