zimo mobile logo
  • Tehnologija
  • Znanost
  • Društvene mreže
  • Esport
  • Business
Prati nas:
Upravljaj obavijestima
  • Prijavi se na newsletter
  • Imaš priču? Pošalji
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Vijesti
  • Video
  • Zadovoljna
  • Tech
  • Blog
  • Nova TV
  • Doma TV
Nova TV
  • Vijesti
  • Video
  • Zadovoljna
  • Tech
  • Blog
  • Nova TV
  • Doma TV
  • zimo logo
  • Tehnologija
  • Znanost
  • Društvene mreže
  • Esport
  • Business
Prati nas:
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Putovanja
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Business

Uspjela je ono što su mnogi pokušavali: Jednom teglicom vratiti i stare i mlade u njihovo djetinjstvo

Put odnosno ulazak u poduzetničke vode je definitivno veliki zalogaj koji nije za svakog. Kad kažem da nije za svakog mislim na to da treba imati čelične živce, volju i biti ustrajan do krajnjih granica, iskrena je Tina Popović.

Martina Čizmić | 12.11.2022. / 10:00 komentari

Podijeli

Tina Popović i njezin povrtni dodatak jelima Korijen (Foto: Nova TV)

Tijekom života često se poželimo vratiti u djetinjstvo. Što zbog jednostavnijeg života, a što zbog lijepih uspomena. Ponekad je dovoljno čuti neku pjesmu, vidjeti neku staru fotografiju ili okusiti neko omiljeno jelo iz djetinjstva pa da se u trenutku vratimo u - bolja vremena. 

tri vijesti o kojima se priča Pad asteroida, ilustracija Sad znamo i to NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena Mikrougrušak u krvi Pronađen u krvi pacijenata Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a Televizor, ilustracija Naglasak na iskustvu Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?

Upravo je tu čaroliju uspjela sačuvati i u malene teglice pakirati Tina Popović  sa svojim dodatkom za kuhanje "Korijen". Kombinacija ručno mljevenog povrća daje onu posebnu dozu prošlih vremena, koju je teško rekreirati modernim začinima. Stoga ne iznenađuje da su za njenim "Korijenom" posegnuli i mladi koji tek uče kuhati, ali i oni nešto stariji koji se žele vratiti u djetinjstvo. 

Što je taj "tajni sastojak" koji je sve oduševio, otkrila nam je u kratkom razgovoru. 

"Korijen" ima dvostruko značenje - signalizira da je u teglici korjenasto povrće, ali i njegovu povijest. Kako je "Korijen" zapravo nastao?

Korijen je nastao kao ideja vraćanja korijenima odnosno bakinoj recepturi koja je u našem domaćinstvu već godinama. Željela sam ljudima ponuditi malo drugačiji začin, zdraviji i bez aditiva i raznorazne „kemije“ kakvu danas većina proizvođača stavlja u svoje slične proizvode. Ono što mi je bio cilj je da kada otvore Korijen on ih vrati u djetinjstvo i mirise bakine kuhinje, da ih vrati u sjećanje kada su sa svojom bakom kuhali razna jela. Mislim da svi mi trebamo sačuvati nešto „dječje“ u sebi, bez obzira imamo li 20, 50 ili 80 godina.

S obzirom na to da se radi o proizvodu koji sadrži dosta soli, kako se to uklapa u modernu prehranu u kojoj se teži smanjenju soli u hrani?

Iako je sol dosta tabu tema kada se priča o zdravlju uvijek volim naglasiti da se Korijen sastoji od čak 85% povrća a sol čini razliku. Sol ovdje služi kao konzervans, što je po meni svakako bolja opcija od kemije. Ako pogledate malo sastave ostalih začina i dodataka na tržištu vidjet ćete da je u Korijenu neusporedivo manje soli. Također, obzirom da Korijen u sebi sadrži sol jela koja kuhate nije potrebno dodatno soliti što znači da na neki način dolazite na isto. Imate 2 u 1 i svakako je bolja opcija od postojećih začina.

Koliko se vaš proizvodni proces promijenio od samih početaka do sad? Što su vam bili problemi s kojima ste se susreli na početku i kako ste ih riješili? Radite li sve ručno ili ste ipak angažirali neko tehnološko rješenje?

Sve što sam imala sam uložila u osposobljavanje proizvodnog pogona, kako bih uopće mogla raditi sa raznim trgovinama. Kada ste mali poduzetnik najveći problemi su oni financijski a i naravno birokratski- kod nas je hrpa dokumentacije koju morate imati ako ste proizvođač zaista demotivirajuća i mislim da svatko tko kreće treba imati debele živce. Što se tiče same izrade u pogonu imam 2 glavna stroja - onaj za mljevenje povrća i za rezanje povrća. Ovaj drugi stroj sam kupila nakon ulaska u projekt Startaj Hrvatska jer sam shvatila da će biti nemoguće u zadanom roku proizvesti 4000 teglica uz ručno rezanje povrća. To je definitivno bila jedna od boljih investicija koja je olakšala posao. I dalje se ručno mješa smjesa prije samog punjenja koje se također i dalje radi ručno.

Na što morate posebno obratiti pozornost? Imate li neku "tajnu" recepturu ili tehniku koja vašu mješavinu povrća čini drugačijima od drugih?

Kada radite sa hranom najveću pozornost morate stavljati na 2 glavna faktora- urednost/čistoću i kvalitetu. Oko tih stvari nema kompromisa. Važno je pridržavati se SVIH kriterija za rad s hranom i da vaša proizvodnja bude ogledalo vašeg proizvoda-sve mora biti po P.S.-u. Receptura za Korijen je naravno tajna i znamo je samo mama, baka i ja.

Koristite li samo povrće iz vlastitog uzgoja ili otkupljujete i od drugih uzgajivača? Koje povrće koristite u mješavini?

Povrće koje nabavljam dolazi od jednog većeg otkupljivača povrća koje to isto povrće otkupljuje od hrvatskih OPG-ova na čemu sam i inzistirala kada sam tražila pouzdanog dobavljača. Željela sam da povrće bude hrvatsko baš kao što imam hrvatskog dobavljača za etikete, teglice i transportne kutije. O povrća se koristi mrkva, rajčica, rog paprika, luk, peršin korijen, peršin list i celer.

Jedno je praviti "Korijen" za vlastite potrebe, a drugo pokrenuti pravu proizvodnju. Kako je izgledao vaš ulazak u poduzetničke vode?

Put odnosno ulazak u poduzetničke vode je definitivno veliki zalogaj koji nije za svakog. Kad kažem da nije za svakog mislim na to da treba imati čelične živce, volju i biti ustrajan do krajnjih granica. Kao što sam prethodno spomenula, svu ušteđevinu koju sam imala sam uložila u Korijen, bez da sam imala garanciju da će ideja uspjeti. To i je neka karakteristika poduzetništva po mojem mišljenju- prihvatiti rizik i nadati se najboljem. Ako ne riskirate i ne pomičete svoje granice iz dana u dan teško da ćete uspjeti u tom vrtlogu. Ja sam išla „all in“ kao što se kaže i evo me tu gdje sam sada. Ulaskom u projekt Startaj Hrvatska mnogo toga se moralo ''dovesti u red'' jer drugačije je prodavati 50 teglica mjesečno, a skroz drugo nekoliko tisuća.



Imate li kakve povratne informacije o svom proizvodu? Što se ljudima najviše sviđa?

Misao koja mi je bila iznad svega kada sam kretala s Korijenom je bila „hoće li se to ljudima svidjeti?“. Najvažnije mi je oduvijek bilo da ljudi dobro reagiraju na Korijen, da ga ne kupe samo jednom već da ga uvrste u svakodnevno kuhanje. Konstantno mi se javljaju ljudi puni dojmova, kažu da više ne znaju kuhati bez Korijena i da se radi o fantastičnom proizvodu. Evo baš pred par dana mi se javila jedna gospođa na Instagramu s komentarom da je kupila Korijen, isprobala ga i da ju je okus i miris Korijena vratio u njeno djetinjstvo. To je ono što sam od početka željela i to je ono što mi stavlja osmijeh na lice. Kada dobijem takav komentar znam da sam uspjela. Osim iskusnih domaćica dobivam informacije da Korijen koriste i mladih ljudi koji žele pripremiti jelo što brže, ali jednako kvalitetno i ukusno, a u čemu im baš naš dodatak jelima pomaže.

Kakvi su vam planovi za dalje? Hoćemo li vidjeti još kakve proizvode pod vašim brendom? Planirate li možda kakvu zanimljivu suradnju?

Iako svaki poduzetnik treba raditi planove ja sam uvijek za ono „malim koracima naprijed“. Idem iz dana u dan i prvo želim fokus staviti na razvoj Korijena kao branda i da osvoji svoje mjesto na tržištu i naravno što više obožavatelja. Svakako planiram proširiti asortiman s vremenom i naravno da već u pozadini misli tinja jedna nova ideja. Što se suradnji tiče ja sam za njih uvijek otvorena ali pričekajmo još malo.

Što za vas znači sudjelovanje u projektu "Startaj Hrvatska"?

Sudjelovanje u projektu Startaj Hrvatska je fenomenalan vjetar u leđa. Sveukupna podrška koja se dobije od Spara i ostalih partnera, nešto je što smo mi mali poduzetnici samo mogli sanjati. Puno smo toga naučili, meni su pogotovo koristila nova znanja o promociji proizvoda. Osim toga moj Korijen je dobio i novu, modernu ambalažu. Za mene je ovaj projekt velika stvar jer mi je omogućio da se nađem na policama velikog centra, da dobijem podršku medija koji su Korijen predstavili u najboljem svjetlu i u krajnjoj liniji bio mi je motivacija da dodatno pomaknem vlastite granice.

PODIJELJENO 0 PUTA

Podijeli

aktualno najčitanije
Znanstvenici došli do zanimljivog otkrića: Ako na Marsu ima života, vjerojatno se skriva u - špiljama
Baš kao na Zemlji?
Znanstvenici došli do zanimljivog otkrića: Ako na Marsu ima života, vjerojatno se skriva u - špiljama
Apple u problemima: Izgubili na sudu, dobili visoku kaznu, a možda će morati i prestati prodavati popularni uređaj
Sve zbog patenta
Apple u problemima: Izgubili na sudu, dobili visoku kaznu, a možda će morati i prestati prodavati popularni uređaj
Google priprema novu značajku za Android koja bi mogla biti veoma korisna
Još se ne zna kad
Google priprema novu značajku za Android koja bi mogla biti veoma korisna
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Inspirativna priča o istarskom pčelaru koji ne proizvodi samo med, već ima plemeniti cilj
Startaj Hrvatska 2025.
Inspirativna priča o istarskom pčelaru koji ne proizvodi samo med, već ima plemeniti cilj
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Naglasak na iskustvu
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?

Vezane vijesti

Ne propustite ni ovo

vijesti
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od danas velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Izvanredno stanje u susjednoj zemlji: 300 ljudi evakuiraju helikopterima!
Uhićenje po nalogu USKOK-a u Zagrebu
član zločinačkog udruženja
Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: Procurilo tko je uhićen
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
Zanimljivo
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
Nigerija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo
DRUGI PUT ZAREDOM
Reprezentacija vrijedna 300 milijuna eura ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
BLIZU SMO
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
Strpljenje se isplatilo: Zidane napokon dobiva posao koji čeka već četiri godine
DOČEKAO JE!
Strpljenje se isplatilo: Zidane napokon dobiva posao koji čeka već četiri godine
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Marina Godanj
KAKVA PJESMA!
Noćas nas je boljela duša, ali ju je Marina izliječila svojim nastupom!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Gabriel Hernandez
KAKAV SHOW!
Zombi apokalipsa! Mi smo skočili još dalje nego Maja! Jeste li se i vi prestrašili?!
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Hit na društvenim mrežama
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
sve
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
 

Nastavi čitati

Business
Filip Raponja, Plan Bee
Startaj Hrvatska 2025.

Inspirativna priča o istarskom pčelaru koji ne proizvodi samo med, već ima plemeniti cilj

piše Zimo
Business
Kupovina na internetu, ilustracijag
Gen Z diktira

Trgovci na mukama: Više nije dovoljno samo biti najjeftiniji, sad se traži i ovo

piše Martina Čizmić
Business
Shein, Temu, Wish, eBay, Joom, AliExpress
Velika akcija

Francuska nakon Sheina prijavila još 6 platformi zbog nedozvoljenog sadržaja

piše Hina
Business
Meditacija na poslu, ilustracija
Kako to?

Mnogima se to čini nemogućim: Šefica Canve objasnila je kako održava balans privatnog i poslovnog života

piše Hrvoje Jurman
Business
Konferencija Challeange 2025.
Challeange 2025.

"U povijesti nismo zaustavili ni jednu inovaciju, nećemo ni AI"

piše Martina Čizmić
Business
Pretraživanje interneta, ilustracija
Prijeti im visoka kazna

Još jedna EU istraga protiv Googlea: Ovog puta na udaru su "pravila o zlouporabi ugleda internetskih stranica"

piše Martina Čizmić
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Dnevnik
  • Nova Plus
  • Gol.hr
  • Zadovoljna
  • Kreni Zdravo
  • NovaTV
  • DomaTV
Upravljaj obavijestima