Na današnjoj konferenciji za developere sve su oči uprte u Google koji će navodno objaviti svoju verziju cloud baziranog glazbenog servisa - Music Beta.

Amazon je već objavio svoj cloud servis za glazbu u ožujku, a sudeći prema izjavama relevantnih medija, Google će danas objaviti svoje viđenje glazbenog servisa, a očekuje se kako će i Apple uskoro ući na ovo tržište.

'Lansirat ćemo beta verziju glazbenog servisa Music Beta by Google koji će omogućiti korisnicima da uploadaju svoju glazbu na Googleove servere.' - istaknuo je Zahavah Levine - jedan od Googleovih zaposlenika za Cnet.

Servis će biti besplatan i za početak dostupan samo u SAD-u, a omogućit će korisnicima pristup svojoj glazbi bilo kada i bilo gdje sa uređaja koji ima mogućnost spajanja na Internet.

Google će za sada lansirati Music Beta servis bez licence glavnih izdavača, jer kako kaže Levine, Google je u pregovorima zadnjih godinu dana sa tim izdavačima, no pregovori i ne teku u baš najboljem smjeru, barem za sada.

U testnoj fazi, korisnici će moći isprobati ovaj servis samo uz pozivnice, koje će biti moguće nabaviti na samoj konferenciji, nadalje, vlasnici će tableta Motorola Xoom biti još jedni sretnici, dok će se za ostale prijave vršiti online. S obzirom da servis zahtjeva Flash tehnologiju, vlasnici sa iPhone uređajima za početak neće moći koristiti Music Beta, te će ista sudbina dijeliti i neke vlasnike Android telefona sa starijim verzijama operativnog sistema.

Iako su Amazon i Google u prednosti pred Appleom, koji navodno također sprema svoj cloud bazirani glazbeni servis, postoji mogućnost da će Apple ipak prije riješiti pitanja sa izdavačkim kućama, te možda ubaciti pokoju značajku više od konkurencije.

Što vi mislite o cloud baziranim glazbenim servisima?

Via DigitalTrends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju