Uz besplatnu aplikaciju PayDo i Mastercard već danas ostvarite uštede

Trenutno više od sto tisuća ljudi u Hrvatskoj pri plaćanju parkiranja koristi besplatnu aplikaciju PayDo, a s tzv. Pajdom – popularnim parking pomoćnikom – od kraja listopada moguće je platiti parkiranje i u gradu Zagrebu.

Sponzorirani članak | 16.12.2019. / 16:53

 'PayDo je zaista jedina aplikacija za plaćanje parkiranja u Hrvatskoj koju trebate imati jer osim najvećeg broja lokacija u zemlji jedino se s Pajdom nudi plaćanje parkiranja uz uštede i poslovnim korisnicima. Građanima je omogućeno i plaćanje dnevnih parkirnih karti izdanih od strane kontrolora, ali i velikog broja posebnih parkirališnih karata poput mjesečnih, godišnjih, stanarskih, povlaštenih i slično', rekao je Mario Hegedüs, direktor tvrtke Infoart koja je lansirala aplikaciju.

Ova besplatna mobilna i web aplikacija dostupna u više od 60 hrvatskih gradova ne koristi SMS protokol, u potpunosti je besplatna i nema nikakvih dodatnih naknada, a kao jedina s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku, zavoju i prometnoj površini.
Osim svakodnevnih ušteda koje ostvaruju svi vozači koji koriste PayDo uslugu, za korisnike Mastercard® kartica do kraja 2019. aktivna je i dodatna promotivna pogodnost: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Sam proces parkiranja definitivno je brži nego plaćanje SMS-om jer aplikacija nudi mogućnost pohrane najčešćih parkirališnih lokacija (i vozila) u favorite, čime je plaćanje parkiranja gotovo u svega nekoliko sekundi. Kao jedinstveno rješenje na hrvatskom tržištu korisniku automatski nudi prikaz parkirne zone u kojoj se nalazi, a unutar mape s točnom ulicom. Ovakvim trenutnim pozicioniranjem mogućnost pogrešnog utipkavanja zone, što se najmanje jednom dogodi svakom vozaču, više gotovo da i ne postoji. PayDo podsjeća i na vrijeme isteka parkiranja.

Osim povoljnijeg parkiranja dodatna vrijednost plaćanja aplikacijama je jednostavnost, veća brzina i praktičnost, ali i ekološka osviještenost s obzirom na to da se pri plaćanju parkiranja aplikacijama ne koriste papirnate potvrde niti postoji potreba za ugradnjom parking aparata na zemljane, travnate ili druge javne površine. Već dvije godine za redom PayDo i Mastercard organiziraju 'Dan besplatnog parkiranja' kada korisnici diljem zemlje cijeli dan mogu parkirati potpuno besplatno. PayDo koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Aplikacija PayDo u ovom trenutku aktivna je na lokacijama: Bale, Biograd na Moru, Bjelovar, Cavtat, Crikvenica, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Đurđevac, Grožnjan, Hvar, Jastrebarsko, Karlovac, Kaštela, Koprivnica, Korčula, Kostrena, Ludbreg, Makarska, Marija Bistrica, Murter, Novi Vinodolski, Ogulin, Okrug Gornji, Omiš, Opatija, Orebić, Osijek, Podstrana, Poreč, Posedarje, Požega, Preko, Primošten, Pula, Rab, Rijeka, Rogoznica, Rovinj, Samobor, Sisak, Slano, Slavonski Brod, Solin, Split, Ston, Sveti Filip i Jakov, Šibenik, Tisno, Tribunj, Trogir, Trpanj, Tučepi, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vodice, Vodnjan, Vukovar, Zadar i grad Zagreb te u Zračnoj luci Dubrovnik i na Zagrebačkom Velesajmu.

Ako i Vi želite parkirati s Pajdom, prvi korak je preuzimanje PayDo besplatne aplikacije na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play) ili na web stranici: www.paydo.hr. Nakon prijave u aplikaciju i registracije željene kartice: bira se grad, unosi registarska oznaka vozila, potvrđuju parkirna zona i razdoblje te odabire način plaćanja. Uz plaćanje Mastercard karticom, još povoljnije parkiranje tako je ostvareno u svega nekoliko klikova, na potpuno siguran i provjeren način te u skladu sa svjetskim standardima.

IZVRSNA OPCIJA ZA PRIVATNE I POSLOVNE KORISNIKE

'Ako na raspolaganju imate službeno vozilo, uz PayDo više ne morate donositi račune za parkiranje u knjigovodstvo jer su prikazani u jednom dokumentu unutar korisničkog računa. Osobni račun može se odvojiti od računa tvrtke kada je, primjerice, potrebno platiti parkiranje na poslovnom putovanju. Poslodavci sada putem poslovnog računa lako mogu omogućiti plaćanje parkiranja svojim zaposlenicima, klijentima i posjetiteljima, a u aplikaciji su im uvijek dostupna sva izvješća i mjesečni obračuni za plaćene parkirne karte', objasnio je Mario Hegedüs, direktor tvrtke Infoarta.

'Čestitamo PayDo timu na velikom uspjehu od 100.000 korisnika aplikacije te dodavanju grada Zagreba u svoju ponudu. Oba postignuća dokazuju da digitalizacija javnih usluga poput parkinga pruža korisnicima dodatnu vrijednost, praktičnost i jednostavnost korištenja te naposljetku povoljniju uslugu od postojećih popularnih kanala', rekao je Damir Hozdić, voditelj razvoja kartičnog prihvata u Mastercardu. 'Mastercard nastoji prepoznati ovakve pozitivne projekte na tržištu te im svojim znanjem i iskustvom iz sfere plaćanja pomoći da se razvijaju. Ponosni smo partner Pajde od samog početka te se veselimo daljnjim uspjesima i suradnji.'

Za više informacija posjetite: www.paydo.hr ili Facebook stranicu https://www.facebook.com/paydoapp/
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti