Uz metaverse, pripremite se i na meta-dom i humanoidne robote

Meta-dom će korisnicima omogućiti stvaranje vrlo preciznog „digitalnog blizanca“ njihovog osobnog životnog prostora, omogućujući im da provode vrijeme u dinamičnoj, virtualnoj inačici vlastitog doma.

Martina Čizmić | 17.10.2022. / 16:59

Metaverse (Foto: Getty Images)

Sve više tvrtki diljem svijeta razvija vlastite metasvemire odnosno metaverse, novu generaciju interneta koja bi ljudima trebala omogućiti novi doživljaj povezivanja i istraživanja svijeta. 

I dok su korisnici još uvijek u nedoumici što je to metaverse i kome to treba, u LG-u su otišli korak dalje i s poznatom platformom Unity dogovorili suradnju na razvoju meta-doma i humanoidnih robota. 

Zuckerberg u metaversu Projekt težak milijarde dolara: Čak i zaposlenici Mete rijetko koriste Zuckerbergov metaverse

Kako su istaknuli, meta-dom će korisnicima omogućiti stvaranje vrlo preciznog „digitalnog blizanca“ njihovog osobnog životnog prostora, omogućujući im da provode vrijeme u dinamičnoj, virtualnoj inačici vlastitog doma. Naravno, svi LG-evi proizvodi instalirani u stvarnom domu korisnika mogu se pronaći unutar meta-doma. Štoviše, sve prilagodbe koje korisnik napravi u postavkama, značajkama ili funkcijama svojih LG-evih uređaja unutar digitalnog okruženja odrazit će se u stvarnom svijetu pružajući inovativnu, praktičnu metodu kontrole i ugodno, novo korisničko iskustvo.

Korisnici također mogu prilagoditi svoj digitalni prostor razmještanjem namještaja i uređaja te se sastati s drugim korisnicima meta-doma iz cijeloga svijeta kako bi podijelili osobne savjete i iskustva korištenja LG-evih naprednih životnih rješenja.

Thierry Breton EU se priprema za metaverse: Poticat ćemo stvaranje virtualnih svjetova, ali s europskim vrijednostima

Osim toga, ističu iz LG-a, meta-dom će sadržavati ultrarealistične humanoidne robote koji mogu osjetiti kada je korisnicima potrebna pomoć, nudeći pravovremenu podršku, poput pomoći u upravljanju određenom funkcijom uređaja. Kroz integraciju prepoznavanja glasa, obrade prirodnog jezika i kontekstualnog pristupa učenju, kao i Unityjevog sofisticiranog motora koji se koristi u raznim industrijama, ovi digitalni pomagači moći će komunicirati na iznimno prirodan način.
Interakcija virtualnih stanara meta-doma bit će puno prirodnija, zahvaljujući njihovim konverzacijskim vještinama te realističnoj mimici i gestama primjerenim situaciji.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti