Projekt težak milijarde dolara: Čak i zaposlenici Mete rijetko koriste Zuckerbergov metaverse

Zuckerberg se samo može nadati da su ovo samo početničke poteškoće te da će se problemi s vremenom riješiti te da milijarde neće biti bačene u vjetar.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.10.2022. / 15:37

Zuckerberg u metaversu (Foto: Facebook)

Nakon svega što smo u posljednje vrijeme čitali o Meti i Zuckerbergovom virtualnom svijetu, možemo zaključiti kako je nešto trulo u metaversu, a problemi bi mogli biti puno veći u odnosu na ranije, također prilično pesimistične komentare analitičara. Naime, kako nam to otkrivaju interni podaci iz Mete, a kojih su se dokopali novinari The Vergea i objavili na svom portalu, čak niti ljudi iz same kompanije ne provode vrijeme u tom virtualnom svijetu kojeg su izgradili.

Zuckerberg u metaversu Korisnici trolaju Zuckerberga zbog objave na Facebooku: Zar ovako izgleda njegov futuristički svijet?

A ako onima koji potpisuju taj projekt, on nije zanimljiv i zabavan, što tek možemo očekivati od običnih korisnika koji svoje vrijeme u virtualnom prostoru žele iskoristiti što kvalitetnije i zabavnije.

U internoj poruci upućenoj zaposlenicima kompanije, sredinom prošlog mjeseca potpredsjednik odjela metaversa Vishal Shah upozorio je na pritužbe kreatora i korisnika njihove metaverse aplikacije Horizon Worlds. Aplikacija je prepuna bugova zbog čega korisničko iskustvo nije pozitivno, a kako čak niti zaposlenici Mete ne provode dovoljno vremena u toj aplikaciji kako bi sami mogli primijeniti i na vrijeme ispraviti te propuste, ne treba očekivati da će se takve greške brzo ispravljati.

Pad vrijednosti dionica Meta u crvenom: Dionice Zuckerbergove kompanije na najnižoj razini u posljednjih nekoliko godina

No čak niti nakon tog prvog upozorenja zaposlenici se nisu trgnuli i posvetili više svog vremena Horizon Worldsu pa je u novoj poruci objavljenoj 30. runna naglasio kako kompanija mijenja taktiku te će za takve propuste kao odgovornima smatrati menadžere. Oni će morati utjecati na svoje timove da na tjednoj bazi koriste njihovu aplikaciju.

Svima u ovoj organizaciji misija bi trebala biti da se zaljube u Horizon Worlds. To ne možete napraviti ako je ne koristite, pomalo je i zaprijetio Shah, no možda bi trebao shvatiti da zaljubljivanje ne ide na silu, već da bi činjenica da zaposlenici ne koriste tu aplikaciju te da su recenzije negativne, trebali biti upozorenje na velike probleme u Zuckebergovom metaversu.

Metaverse Tim Cook još jednom kritizirao Zuckerbergov metaverse

U poruci zaposlenicima dotakao se i drugih problema Horizon Worldsa poput privlačenja novih korisnika, nefleksibilnosti te problema u razvoju proizvoda koji će odgovarati tržištu.

Iako je Zuckerberg nedavno najavio kako će Horizon Worlds uskoro postati dostupan i na drugim platformama pored Meta Questa, nakon što su ovi podaci procurili u javnost, čini se kako metaverse ipak neće tako skoro postati dostupan na računalima i mobilnim uređajima kako je planirano.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti