Korisnici trolaju Zuckerberga zbog objave na Facebooku: Zar ovako izgleda njegov futuristički svijet?

Zuckerberg se htio pohvaliti dolaskom njihove igre Horizon Worlds na nova tržišta, no njegova objava izazvala je negativne reakcije i ismijavanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2022. / 14:20

Zuckerberg u metaversu (Foto: Facebook)

Od kada je promijenio ime kompanije u Meta, Mark Zuckerberg konstantno promovira metaverse i pokušava ga prikazati kao mjesto budućnosti u kojem ćemo provoditi jako puno vremena, možda i više nego u stvarnom životu. No za sada mu ta promocija i ne ide najbolje.

Slika nije dostupna Američki poduzetnik i vlasnik Dallas Mavericksa biranim riječima o kupovini virtualnog zemljišta: "To je najgluplje s****"

Osim činjenice da je ulaganje u metasvemir iznimno skupo i kompaniju stoji desetke milijardi dolara, a povrat te investicije ne očekuje se tako skoro, čini se kako je s prošlotjednom objavom na Facebooku zabio autogol takvoj promociji.

Naime, kako bi proslavio lansiranje metasvemira Horizon Worlds u Francuskoj i Španjolskoj objavio je sliku svog digitalnog avatara ispred virtualnog Eiffelova tornja. S tom slikom napravio je antipropagandu svog virtualnog svijeta te se u ovom slučaju ne može primijeniti poslovica da je svaki PR dobar PR. Naime, apsolutno ništa na toj fotografiji ne izgleda privlačno, niti futuristički, niti bi s njom Zuckerberg mogao privući mase u svoj VR svijet.

Umjesto toga, naišao je na izrugivanje korisnika koji su, među inim, komentirali kako je grafika tog svijeta budućnosti u rangu s igrom Teletubbies napravljenoj za PlayStation One, dok su neki komentirali kako je to još jedan dokaz da metaverse “umire u mraku”.

Kritike su brzo došle i do Zuckerberga koji je nakon toga objavio nove VR fotografije na Facebooku i Instagramu na kojima je opravdao prvu fotografiju napisavši kako je svjestan da je ona “prilično osnovna”, no da ju je objavio u brzini kako bi proslavio lansiranje Horizon Worldsa na novim tržištima. Napisao je kako je grafika u Metinom VR svijetu “sposobna za puno više” te da brzo napreduje.

Pad cijena dionica (Foto: Getty Images) Nove loše vijesti za Zuckerberga: Meta zabilježila prvi kvartalni pad prihoda

Nove fotografije puno su atraktivnije, no analitičari smatraju kako će za popularizaciju metaversa trebati puno više od toga jer mnogi korisnici i dalje ne vide neku svrhu boravka u takvim virtualnim svjetovima.

Izvor: The Verge 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti