Uz novi Yosemite operativni sustav za Mac računala, Apple je predstavio i novu verziju mobilnog sustava iOS8

Poruke ćete od sada moći odgovarati odmah iz notifikacija, dakle čim vam stigne obavijest, odnosno obavijest nećete više morati ulaziti u aplikaciju, već ćete odgovoriti direktno iz sučelja

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.06.2014. / 20:55

Uz novi Yosemite operativni sustav za Mac računala, Apple je predstavio i novu verziju mobilnog sustava iOS8

Poruke ćete od sada moći odgovarati odmah iz notifikacija, dakle čim vam stigne obavijest, odnosno obavijest nećete više morati ulaziti u aplikaciju, već ćete odgovoriti direktno iz sučelja. Dvostrukim tapom “Home” gumba dobit ćete ne samo aplikacije koje koristite, već i korisnike s kojima najčešće komunicirate.

Kada ćete pisati mailove, moći ćete trenutno aktivni prozor spustiti dolje, ako primjerice trebate nešto pronaći u drugom mailu. Kad ste govori, kliknete na mail na kraju ekrana i vaša poruka koju ste počeli pisati vraća se u prvi plan.

Tražilica na iOS8 od sada pretražuje sve, ne samo na vašem uređaju već i na primjerice App Storeu aplikacije koje nemate, na iTunesu pjesme koje nemate ili možde neki članak s Wikipedije.

QuickType je nova tehnologija za tipkanje na iPhoneu. Nova tehnologija vam predviđa riječi koje bi možda mogli koristiti, te kažu kako je vrlo inteligentan, odnosno sve pametniji kako više tipkate, odnosno koristite QuickType.

Messages su najčešće korištena aplikacija koje od sada možete grupirati, dodati ime razgovoru, dodati nove korisnike ili se maknuti van iz razgovore, te podesiti “Do not disturb” itd. Izgleda kako je Messages i novi Snapchatov konkurent jer omogućuje slanje audio ili video poruka na vrlo jednostavan način. Audio poruke moguće je preslušati i sa zaključanog ekrana, sve što trebate jest prisloniti uređaj na uho, te isto tako odgovoriti na njih.

Kao što se očekivalo, predstavljena je i Health aplikacija koja je jedno mjesto gdje možete vidjeti sve što trebate znati o vašem zdravlju, odnosno gdje možete pratiti sve aktivnosti vašeg tijela ili pratiti primjerice informacije s aplikacije treće strane, kao što je Nike+ aplikacija. Iako kod nas to neće funkcionira, aplikacija će javiti doktoru javiti ukoliko neke od vaših vitalnih znakova izađe iz “zone sigurnosti”, nakon čega će vas on moći kontaktirati i osigurati vam odgovarajuću dijagnozu.

Fotografije je od sada moguće i uređivati, odnosno podesiti balans boje, cropanje i ravnanje. Za kraj, iOS8 dostupan će svima biti dostupan na jesen, a za developere već od danas u beta verziji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti