Koliko je u današnje vrijeme teško filtrirati i kontrolirati sadržaje oglasa brojnih kompanija i webova zorno dokazuje posljednji slučaj na Facebooku...

Izgledalo je kao još jedan običan oglas, sličan milijunima koje svakodnevno vidimo, a u kojem se nudi upoznavanje kanadskih djevojaka uz prigodan tekst „Upoznaj kanadske djevojke i žene za prijateljstvo i vezu“. Uz tekst objavljena fotografija Rehtaeh Parsons koje se u sedamnaestoj godini objesila jer su snimke na kojoj je mladići siluju i maltretiraju procurile na Internet.

Ovaj degutantan oglas primjetio je Andrew Ennals iz Toronta, koji je i objavio ovu grozotu na svom Twitter profilu, nakon čega je Facebook ekspresno uklonio oglas.“Ovo je iznimno nesretan primjer jednog od oglašivača, koji je koristio fotografije s Interneta u svojem oglasu, što je kršenje naših pravila, stoga je oglas uklonjen a račun oglašivača je trajno izbrisan. Ispričavamo se zbog nastale štete“, objavili su ispriku iz Facebooka.

Javio se i otac preminule kanadske djevojke, Glen Canning, koji je za The Huffington Post kratko izjavio: „Ovo možda nije najgori oglas svih vremena, ali je svakako najgori oglas koji sam ja ikada vidio“. 

Uz oglas za online upoznavanje na Facebooku objavili fotografiju mrtve djevojke