Uz ovaj punjač bateriju pametnog telefona moći ćemo napuniti pomoću elektriciteta u zraku

Vjerojatno smo se svi puno puta našli u neugodnoj situaciji kada se isprazni baterija telefona, a obzirom da je život bez ovih uređaja postao gotovo nezamisliv, u takvim situacijama nastaje veliki problem.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.05.2015. / 10:00

Uz ovaj punjač bateriju pametnog telefona moći ćemo napuniti pomoću elektriciteta u zraku

Vjerojatno smo se svi puno puta našli u neugodnoj situaciji kada se isprazni baterija telefona, a obzirom da je život bez ovih uređaja postao gotovo nezamisliv, u takvim situacijama nastaje veliki problem.

No, taj bi problem mogao biti riješen jer je napravljen punjač koji bateriju može napuniti pomoću elektriciteta u zraku.

Kompanija Nikola Labs napravila je kućište za iPhone koje bateriju ovog telefona može napuniti bateriju prikupljanjem elektriciteta iz zraka. Kućište zapravo prikuplja 90 posto energije koju iPhone gubi spajanjem na Wi-Fi ili Bluetooth, kao i primanje signala mreže.

Proizvođači inovativnog punjača ovog će mjeseca pokrenuti kampanju na Kickstarteru, a bit će ga moguće naručiti po cijeni od 99 dolara.

"Naša tehnologija uspješno pretvara radijske frekvencije u DC energiju. Dobivenom energijom baterija se puni bežičnim putem", priopćila je kompanija Nikola Labs.

Ovo u teoriji zvuči poprilično dobro, ali u praksi još uvijek nije u potpunosti poznato kako će sve funkcionirati.

Izvor: Metro.co.uk

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti