Važne informacije i za hrvatske korisnike: Airbnb predstavio brojne novitete

Airbnb je predstavio nove pogodnosti za domaćine i goste, bolju mogućnost pretraživanja smještaja putem kategorija te novu kategoriju Airbnb Plus s kojom mogu konkurirati hotelskom smještaju

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.02.2018. / 21:39

Brian Chesky (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Na današnjoj konferenciji za novinare u San Franciscu izvršni direktor Airbnba Brian Chesky najavio je velike novitete i pogodnosti za sve koji iznajmljuju smještaj ili koriste njihove usluge tijekom putovanja. Chesky je rekao kako je priča o Airbnbu počela prije deset godina tijekom kojih je 300 milijuna ljudi koristilo njihove usluge, a tijekom konferencije nekoliko je puta napomenuo kako je Airbnb "od sada namijenjen svima", tj. svatko će na ovom servisu pronaći najbolji smještaj za sebe. Predstavljeni noviteti odnose se na pogodnosti za domaćine i goste te na uvođenje novih kategorija koje bi trebale olakšati pretraživanje i odabir smještaja, a s novom uslugom Airbnb Plus koji garantira najveću kvalitetu i visoki standard ovaj servis sada bez problema može konkurirati i hotelima.

Pogodnosti za domaćine i goste

Airbnb posebnu pažnju posvećuje tzv. super domaćinima, odnosno domaćinima koji ispunjavaju određene kriterije poput visokih recenzija te će oni dobiti neke nove pogodnosti poput bolje vidljivosti na stranici, popusta prilikom kupovine uređaja za pametni dom, pristup ekskluzivnim webinarima koji će im pomoći u širenju biznisa itd.

Što se gostiju tiče, Chesky je najavio novi program super gostiju koji će od ove godine također imati određene pogodnosti poput popusta pri smještaju, mogućnosti dogovaranja prijevoza s aerodroma i na aerodrom, mogućnosti da ih dočeka pun frižider pri dolasku i slično. Ovog proljeća kreće pilot program koji će uključiti 10 tisuća korisnika.

Kategorije

Vjerojatno najzanimljivija novost koja će pomoći svim domaćinima u pružanju bolje usluge, odnosno gostima u pronalaženju savršenog smještaja su kategorije. Chesky je najavio brojne kategorije koje će uskoro biti dostupne i po kojima će se moći pretraživati smještaj diljem svijeta, a uvelike bi trebale olakšati izbor smještaja. Osim što će korisnici moći birati između dijeljenih i privatnih soba, cijelih kuća, vikendica te jedinstvenog smještaja poput kućica na drveću, brodova i slično, pretragu će moći dodatno personalizirati s npr. arhitektonskim stilom, žele li balkon, kakvog domaćina žele (npr. glazbenika, ljubitelja sporta i slično).
Novost su i kategorije po vrsti putovanja – već sada moći će se tražiti smještaj ovisno o tome planirate li obiteljsko ili poslovno putovanje, a naknadno će biti dodane i nove kategorije poput medenog mjeseca ili društvenog posjeta u kojem gost dolazi sam i želi neko vrijeme provesti s domaćinom.

Airbnb Plus stiže u Split i Dubrovnik

Airbnb Plus (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Airbnb Plus nova je kategorija smještaja namijenjena onima koji traže top kvalitetu i visoke standarde udobnosti. Svaki smještaj nove kategorije Airbnb Plus osobno će posjetiti zaposlenici ove kompanije kako bi se uvjerili u vrhunsku kvalitetu koja je temeljena na popisu više od sto stavki koje moraju biti ispunjene. Smještaji koje ispunjavaju ove visoke kriterije prepoznatljivi su po visokim recenzijama domaćina (iznad 4,8) te se mogu prepoznati po oznaci Plus.

Trenutno se Plus smještaj može potražiti samo u gradovima poput Barcelone, Los Angelesa, Milana, Rima, Toronta itd., no tijekom godine ponuda će se proširiti i na druge gradove diljem svijeta, a na karti koju je Chesky prikazao nalaze se i dva hrvatska grada koja će imati mogućnost Plus smještaja – Split i Dubrovnik.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti