Već je rasprodan: Velika potražnja za Microsoftovim prvim laptopom

Microsoft je iznenadio i oduševio sa svojim prvim prijenosnim računalom Surface Book, a nakon samo sedam dana dostupnosti za prednarudžbu, ovaj je uređaj već rasprodan

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.10.2015. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon nedavne konferencije na kojoj je Microsoft predstavio svoje prvo prijenosno računalo, novi model Surface hibrida i prve pametne telefone koje će pokretati nova verzija Windowsa, na tehnološkim portalima možemo pročitati sve više tekstova u kojima se o ovoj kompaniji i njenom izvršnom direktoru Satyi Nadelli piše samo u superlativima. Tako neki kažu kako je Microsoft pod Nadellom postao zanimljiva i uzbudljiva kompanija čije ćemo nove proizvode iščekivati s velikim nestrpljenjem, a prema novinaru poznatog portala BGR, njihovo prvo računalo Surface Book mogao bi biti najzanimljiviji proizvod koji je Microsoft predstavio posljednjih godina.

Riječ je o klasičnom laptopu čiji se ekran može odvojiti i koristiti kao tablet, a dolazi s ekranom dijagonale 13,5 inča rezolucije 3,000x2,000 piksela koji je osjetljiv na dodir, prednjom 5MP kamerom koja podržava Windows Hello autentifikaciju te stražnjom 8MP kamerom s podrškom za Full HD video. Opremljen je posljednjim Intelovim Core i5, odnosno Core i7 procesorima i Nvidijinom GeForce grafikom, dostupan je 8 i 16GB memorije, a korisnicu mogu odabrati između SSD-ova kapaciteta od 128GB do čak 1TB, što naravno uvelike utječe i na cijenu samog uređaja. Početna cijena nije mala te je za model sa 128GB SSD-a potrebno izdvojiti 1,500 dolara (no, ovaj model ipak nema Nvidijinu grafiku), dok cijena modela kapaciteta 1TB iznosi 2,700 dolara. Početak prodaje Surface Booka najavljen je za ponedjeljak 26. listopada, dok su prednarudžbe na Microsoftovim stranicama počele prošle srijede. Nakon samo tjedan dana iz ove su kompanije objavili da su svi modeli dostupni za prednarudžbu rasprodani – ograničeni broj uređaja bit će dostupan u trgovinama prvog dana prodaje u SAD-u, a iz Microsofta bi uskoro trebali objaviti i kada će se ovaj prijenosnik ponovno moći naručiti preko interneta.

Surface Book nije samo Microsoftov pokušaj da 'prodrma' tržište osobnih računala na kojem je nedavno ponovno zabilježen veliki pad, već s ovim računalom žele pokazati i drugim proizvođačima računala kako napraviti snažan prijenosnik koji će na najbolji mogući način iskoristiti sve prednosti Windowsa 10, ali i koji će izgledom i opcijama privući veliki broj korisnika, komentirali su Surface Book na Cnetu. Panos Panay iz Microsofta nazvao ga je 'ultimativnim prijenosnikom' i 'najtanjim i najsnažnijim PC-jem' te će biti zanimljivo pročitati prve recenzije novinara i korisnika ovog računala, odnosno njegove usporedbe s konkurentskim modelima.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti