Velika navala na Fordov električni automobil: Rezervirani su svi modeli tijekom sljedeće 3 godine

Sljedeće godine počinje prodaja Fordova pickupa kojeg je do sada rezerviralo čak 200 tisuća ljudi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.12.2021. / 08:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ford je ove godine predstavio električnu varijantu svog legendarnog pickupa F-150 čija prodaja počinje sljedeće godine. Za one koji žele što prije sjesti u ovaj automobil Ford je otvorio mogućnost rezervacije te je već nakon prvog dana bilo jasno kako će F-150 Lightning biti veliki prodajni hit.

Slika nije dostupna Powered by Google: Fordova vozila postaju "100 posto digitalna" od 2023. godine

Naime, prvog dana broj rezervacija dosegnuo je 20 tisuća, dok je nakon 2 dana ta brojka iznosila 44 tisuće. Iako općenito s vremenom internes za rezervacijama opada, u slučaju Fordova električnog pickupa on je i dalje ostao velik te su iz ove kompanije objavili kako je broj rezervacija dosegao čak 200 tisuća.

S obzirom na to da je kapacitet za proizvodnju ovog automobila između 70 i 80 tisuća vozila godišnje, jasno je kako su njihovi kapaciteti za sljedeće 3 godine popunjeni. Zbog ovako velike potražnje Ford tijekom sljedeće dvije godine namjerava povećati, odnosno udvostručiti godišnji kapacitet proizvodnje. Također, obustavili su primanje daljnjih rezervacija jer svatko tko danas rezervira Fordov električni pickup morat će čekati minimalno do 2024. do njegove isporuke.

Slika nije dostupna Žestoke kritike upućene prema Musku: Iz Forda kažu da je kupovina Teslinih automobila kompromis

Ne želimo proizvoditi ta vozila u šatorima, našalio se u razgovoru s novinarima izvršni direktor Forda Jim Farley, pri čemu je podsjetio na šator koji je dodala Tesla kada je prije nekoliko godina širila proizvodni pogon u Freemontu. Umjesto toga, oni će povećati proizvodne pogone unutar svoje postojeće tvornice kako bi ponuda njihovih vozila mogla pratiti potražnja.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti