Veliki i mali uživali u zanimljivim besplatnim radionicama programiranja i digitalne pismenosti u sklopu Code Weeka

Kako bismo uspješno pratili tehnološke trendove i prilagodili se modernom svijetu u kojem živimo, potrebno je konstantno razvijati digitalne kompetencije, istraživati i stvarati vlastite ideje.

Martina Čizmić | 21.10.2019. / 16:28

Albert Gajšak na Arduino radionici (Foto: Hub385)

Code Week, međunarodni tjedan programiranja i kodiranja, i ove je godine okupio brojne entuzijaste koji su kroz besplatne radionice i predavanja poželjeli naučiti osnove programiranja ili poboljšati svoju digitalnu pismenost. 

I ove se godine obilježavanju Code Weeka pridružio i HUB385 u surednji sa SAP-om, kako bi zajedničkim snagama približili tehnologiju svima, a posebice mladim naraštajima. 

Kroz besplatne radionice za djecu i odrasle koje su se protekli tjedan održavale u prostorima HUB385, predavači iz IRIM – Croatian Makers te Albert Gajšak i Mariza Maini, uspjeli su svoje znanje prenijeti na 70-ak zainteresiranih i to kroz radionice programiranja za odrasle, te Arduino i micro:bit radionica za djecu.

U SAP-u vjerujemo da svako dijete treba imati priliku steći znanja i vještine nužne za život i rad u 21. stoljeću, a programiranje je svakako jedna od njih. Ono potiče kreativnost, suradnju i komunikaciju na univerzalnom jeziku. Učeći mlade programirati pripremamo ih za budućnost u kojoj će devet od deset zanimanja zahtijevati digitalne kompetencije zbog čega nam je iznimno drago što smo i ove godine organizirali Code Week u suradnji s našim partnerom HUB385, istaknula je Sonja Popović, direktorica SAP-a.

A kako je bilo na samim radionicama najbolje zna jedan od dugogodišnjih predavača u HUB385, Albert Gajšak.

Atmosfera na Code Weeku je bila apsolutno fenomenalna. Svaki put kada držim radionice u HUB385, roditelji dovedu hrpu entuzijastične i pametne djece s kojom je užitak programirati i poučavati programiranje. Radujem se prisustvovanju na sljedećem Code Weeku!, rekao je na kraju Gajšak. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti