Veliki planovi u Photomathu: Nakon nova 23 milijuna dolara investicija počinje širenje, ali i ulazak na druga STEM područja

Photomath je jedna od najpopularnijh aplikacija na svijetu koja je usmjerena na učenje.

Martina Čizmić | 18.02.2021. / 12:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aplikacija koja je milijunima diljem svijeta olakšala "borbu" s matematikom, hrvatski Photomath, objavio je kako su u seriji B investicija prikupili novih 23 milijuna dolara. 

Kako je istaknuo osnivač Photomatha Damir Sabol, investiciju je predvodio Menlo Ventures, a pridružili su se i neki raniji investitori GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital. 

Još ne možemo reći da smo dolarski unicorn, ali dobro nam ide i na dobrom smo putu, rekao je Sabol. 

Dodao je kako je od 2014. godine kad su predstavili prvu verziju Photomatha, aplikacija višestruko narasla. Na početku je koristila samo tehnologiju prepoznavanja slova, a danas prepoznaje rukopise, slike, vodi korisnike korak po korak kroz rješavanje zadatka. Photomath Plus, premium verzija aplikacije Photomath, uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija, koje nadilaze tradicionalne metode podučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.

Tijekom pandemije, kad su brojni učenici diljem svijeta učili iz svojih domova, Photomath je doživio rekordne brojke preuzimanja aplikacije. Tako su otkrili da su roditelji preuzimali Photomath čak tri put više nego prije pandemije. Naime, njihovo istraživanje pokazalo je da čak 56 posto roditelja u SAD-u ne zna kako i ne može pomoći svojoj djeci oko zadaće iz matematike. 

Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu. Uz ovu najnoviju investiciju, Photomath će nastaviti pružati prijeko potreban most između virtualnog učenja i interaktivnog pristupa rješavanju zadataka, kako bi svim učenicima omogućio jednake prilike, pojasnio je Sabol. 

Upravo tu uskače Photomath sa svojim mogućnostima koje su se danas proširile i na strojno učenje i umjetnu inteligenciju. 

Odmah smo bili impresionirani Damirom kao osnivačem još jedne uspješne tvrtke i njegovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija. Kad se suočio s nemogućnošću da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem, rekao je JP Sanday, partner u Menlo Ventures. S obzirom na dostupnost aplikacije Photomath na pametnim mobilnim uređajima, tvrtka je u dobrom položaju da zamijeni veliko tržište online podučavanja te pruži visokokvalitetnu podršku učenju nadohvat ruke učenika diljem svijeta.

Photomath će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga.

No, kako je otkrio Sabol, ne planiraju sati samo na matematici, iako im je ona glavno područje interesa. Uskoro bi se Photomath mogao proširiti i na druga STEM područja poput fizike, a u budućnosti i na druge predmete. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti