Vertiv proglašen globalnim liderom na tržištu IT uređaja za daljinsko upravljanje s prihodom od 720 milijuna dolara

Tržište KVM (keyboard, video, mouse) sklopki i serijske konzole ukupno je u 2018. godini vrijedilo 723,5 milijuna dolara, a očekuje se da će tijekom 2019. porasti za više od 5 posto.

Martina Čizmić | 05.10.2019. / 11:26

Vertiv KVM Switch (Foto: Vertiv)

 Početkom ove godine, Vertiv je najavio predstavljanje svoj naprednog Vertiv Partner Programa (VPP), koji uključuje tri ključne stavke: novi poticajni plan, obnovljeni partnerski portal i obogaćeni portfelj, kako bi pokazao svoju opredijeljenost prema kanalima preprodavača i distributera širom EMEA-e. VPP je dio šire strategije, kako bi kompanija omogućila svojoj rastućoj mreži partnera da ostane ispred zahtjeva kupaca kada su u pitanju edge computing, digitalizacija i drugi trendovi data centra i šireg IT okruženja.

Da se takav način razmišljanja isplati, pokazuje posljednje istraživanje IHS Markita, koji je u izvještaju pod imenom KVM Switches and Serial Consoles Report 2019 proglasila kompaniju Vertiv najboljim dobavljačem na tržištu IT uređaja za daljinsko upravljanje prema prihodima. Kako ističu, tržište KVM (keyboard, video, mouse) sklopki i serijske konzole ukupno je u 2018. godini vrijedilo 723,5 milijuna dolara, a očekuje se da će tijekom 2019. porasti za više od 5 posto.

Potrošnja u IT industriji, koja je u 2018. godini globalno porasla za više od 6 posto, s izgledom pozitivnog rasta od 2019. do 2022. godine, ključni je pokretač IT uređaja za daljinsko upravljanje. Uz ukupan rast informatičke potrošnje, drugi ključni čimbenik je digitalna transformacija koja, prema IHS Markitu, nastavlja sa širenjem kapaciteta podatkovnog centra od centraliziranih podatkovnih centara prema rubu mreže, bliže krajnjim korisnicima. Važan pokretač bit će i rast na tržištima u razvoju, na kojima je usvajanje KVM-a i dalje relativno malo.

Vertiv surađuje s uspostavljenom i rastućom mrežom partnera kako bi svojim korisnicima pružio široku paletu proizvoda, uključujući Avocent uređaje za daljinsko upravljanje. Izvještaj IHS Markita otkriva porast daljinskog upravljanja informatičkim tehnologijama vezanim uz rubne implementacije, posebno na području industrijskih računala. Industrijska računala su robusni sustavi koji su stvoreni za grube primjene. U 2017. globalno tržište industrijskih osobnih računala vrijedilo je 3,5 milijardi dolara, a IHS Markit predviđa složenu godišnju stopu rasta (CAGR) od 4,1 posto do 4,3 milijarde dolara u 2022. godini.

Naša široka ponuda KVM tehnologija i dostupnost putem naše mreže distributera i preprodavača, ključni su čimbenici za naš vodeći položaj. Vertiv će nastaviti biti globalni lider na ovom tržištu te će se posvetiti daljnjem istraživanju i razvoju najboljih rješenja u klasi, rekao je Patrick Quirk, Vice President & General Manager, IT Systems global line of business, Vertiv.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti