Viber 10 donosi potpuno novi dizajn, chatove bez razmjene broja i grupne pozive

Korisnici će moći razmjenjivati poruke i bez razmjene broja, čime komunikacija postaje još sigurnija.

Martina Čizmić | 06.02.2019. / 15:47

Viber (Foto: Viber) (Foto: Viber)

Viber je predstavio novu verziju svoje aplikacije za razmjenu instant poruka. Nova inačica pod imenom Viber 10 donosi pregršt inovacija i dodatnu sigurnost za korisnike.

Tako će korisnici odmah primijetiti novo korisničko sučelje koje nudi unaprijeđeno korisničko iskustvo, još jednostavniju navigaciju po aplikaciji, ali i lakši pristup sadržaju.

Posebno se ističe napredni ekran Poziva koji korisnicima omogućuje da s jednog ekrana mogu pregledavati sve nedavne pozive, pristupiti kontaktima iz imenika i upravljati svojom Viber Out pretplatom.

Viber 10 dolazi i s dvije potpuno nove funkcionalnosti koje naglašavaju učinkovitost, snagu i potpunu privatnost aplikacije.

Chat bez razmjene broja (Hidden-number chat) u Viber Communityjima korisnicima omogućuje kontaktiranje i razgovor s drugim sudionicima bez razmjene broja mobitela. Ovako brz i lak način komunikacije potiče spontanu i bezbrižnu interakciju s novim ljudima koje korisnik upozna putem omiljenog Communityja, uz sigurnost da je njihova privatnost potpuno zaštićena. Chat se pokreće klikom na korisnički profil uz poruku koju je ostavio u Communityju ili putem liste sudionika na info-ekranu Communityja. Korisnici jedni drugima mogu i otkriti svoj broj ako i kada to požele, kako bi dalje nastavili neometanu komunikaciju.

Tu su i Viber grupni pozivi koji će omogućiti grupni glasovni razgovor između čak pet osoba i to pokretanjem poziva sa svim sudionicima odjednom ili naknadnim dodavanjem drugih osoba u postojeći razgovor. Ova će funkcionalnost u početku vrijediti samo za glasovne pozive, a kasnije će biti primjenjiva i za video pozive.
S osvježenim sučeljem i još moćnijim performansama, Viber 10 i dalje ispunjava obećanje o 100% privatnosti korisničkih podataka, uz potpunu, automatsku obostranu enkripciju za sve privatne razgovore, grupne chatove i pozive.

Predstavljanje Vibera 10 rezultat je intenzivnog testiranja i istraživanja koje je usavršilo i pojednostavilo komunikaciju Viberom na globalnoj razini, rekao je Djamel Agaoua, izvršni direktor Vibera. Naša je glavna misija Viber učiniti bržim, jednostavnijim i sigurnijim. Novi Viber 10 omogućuje lako i intuitivno međusobno povezivanje korisnika, pri čemu ne moraju brinuti o privatnosti i sigurnosti svojih podataka. Nadamo se da ćete uživati u novostima koje vam donosimo - ovo je potpuno novi Viber!

Viber 10 bit će dostupan za preuzimanje kroz sljedećih nekoliko dana, a moći će ga se preuzeti iz App Storea za Apple korisnike i Google Play Storea za Android.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti