Viber uvodi funkciju Reactions i proširuje mogućnosti izražavanja u Communityju

Korisnici će moći i emotikonima pokazati što misle o nečijoj poruci.

Martina Čizmić | 20.07.2020. / 14:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Viber je predstavio nove opcije, Message Reaction, koji će Communityje i samo lajkanje podići na višu razinu. Kako korištenje instant messaginga u svijetu raste, Viber neprekidno širi paletu opcija kojima svojim korisnicima omogućuje nove zabavne načine na koje se mogu izraziti putem poruka.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana emotikona, 17. srpnja, Viber je korisnike iz raznih zemalja pozvao da glasaju za svoj najdraži emotikon. Imali su priliku birati između 5 različitih emotikona – srce, LOL, šok, tuga ili ljutnja (💜, 😆, 😲, 😢, 😡). Hrvatski korisnici najdražim su proglasili ljubičasto srce. Svoj glas u Viberovoj anketi na Viber Hrvatska communityju dalo je više od 5000 ljudi, a 51 posto njih glasalo je za emotikona srca. 

Kako bi koristili reakcije, korisnici će morati dugo kliknuti na već poznatu ikonu srca kraj bilo koje poruke, nakon čega će im se prikazati ponuđeni emotikoni za like, LOL, šok, tugu i ljutnju. Širok raspon emocija korisnicima daje priliku savršeno reagirati na razne poruke, fotografije, videa ili bilo koji oblik sadržaja iz Communityja koji prate. Komunikacija je dvosmjerna igra i ljudima je jako bitno moći vidjeti što njihovi prijatelji misle o njihovim porukama. Koliko je bilo kojih reakcija, moći će vidjeti tako da dugo kliknu na poruku i odaberu Info.

U Viberu nam je izrazito bitno našim korisnicima pružiti mnoštvo načina na koje se mogu precizno izraziti u komunikaciji s drugima. Mogućnost ostavljanja lajka na poruku jednostavno nije dovoljno dobro obuhvaćala širok raspon emocija koje ljudi imaju dok čitaju. Morali smo im ponuditi nešto više. Opcija Message Reactions sada im pruža priliku reagirati na način na koji to žele, izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti