VIDEO Boston Dynamics opet iznenadio: Upoznajte novu generaciju Atlasa

Iz tvrtke ističu kako je HD Atlas "jedinstveno sposoban za rješavanje dosadnih, prljavih i opasnih zadaka".

Martina Čizmić | 18.04.2024. / 16:03

Boston Dynamics HD Atlas (Foto: Boston Dynamics)

Tvrtka Boston Dynamics poznata je po svojim robotima koji sa svakom novom inačicom pomiču granice. Dovoljno je podsjetiti na Spota ili Atlasa. 

No, upravo je ovaj posljednji dobio novu inačicu koja bi, kažu u Boston Dynamicsu, trebala biti još naprednija. 

Inženjer razgovara sa SPotom VIDEO Je li ovo budućnost? Robopas Spot je progovorio, i to uz pomoć ChatGPT-a

U videozapisu koji su podijelili, nova generacija Atlasa, izgrađena na novoj platformi, svojim pokretima prilično dobro imitira čovjeka. Tako je moguće vidjeti kako se budi iz sna, polako ustajući okrećući noge na sebe na uznemirujuće neljudski način. Za razliku od drugih robota, lice mu je sjajni kraj grubog cilindra.

Iako su javnosti pokazali novog Atlasa, iz Boston Dynamcsa nisu bili široke ruke s dodatnim informacijama. U priopćenju za medije naveli su samo kako je novi "potpuno električni robot Atlas" dizajniran za "primjene u stvarnom svijetu" i ima "širi raspon kretanja od bilo kojeg prethodnog generacije."

Robot Atlas VIDEO: Pogledajte kako se robot Atlas nakon plesnog podija i parkoura snašao na - gradilištu

Službenog imena HD Atlas, ova nova varijanta ima novodizajnirane hvataljke za još širi popis mogućnih uloga. Koje bi to uloge mogle biti? Iz tvrtke ističu kako je HD Atlas "jedinstveno sposoban za rješavanje dosadnih, prljavih i opasnih zadaka". 

Ne bismo se htjeli miješati u to što bi sve ti zadaci mogli biti. Ostavljamo vam da sami pokušate otkriti uz video kojim je predstavljen HD Atlas.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti