VIDEO Kako zvuči kad umjetna inteligencija vrišti? Poslušajte sami

Iako je chatbot to prvotno odbio, nakon ponovljenog zahtjeva ipak je udovoljio korisniku.

Martina Čizmić | 17.09.2024. / 08:57

AI chatbot, ilustracija
AI chatbot, ilustracija (Foto: Getty Images)

OpenAI je svojim ChatGPT-om omogućio brojnim korisnicima diljem svijeta da upoznaju mogućnosti umjetne inteligencije, a neki ih čak i pomaknu. Iz verzije u verziju ChatGPT dobiva nove mogućnosti, a iako su neke izuzetno korisne, druge mogu biti pomalo - zastrašujuće.

Wehead, AI partner koji koristi ChatGPT U OpenAI sve zabrinutiji zbog ChatGPT-a: Korisnici se previše vežu, a mogli bi mu i početi vjerovati

Da nije baš uvijek najbolje pomicati granice onoga što umjetna inteligencija može, uvjerio se korisnik koji na TikToku objavljuje pod imenom Electricplant. On je koristeći aplikaciju ChatGPT glasom zatražio od chatbota da "vrišti poput ljudskog bića".

Iako je chatbot to prvotno odbio, nakon ponovljenog zahtjeva ipak je udovoljio korisniku. I zvuk koji je proizišao dobrano je iznenadio korisnika. Kako zvuči? Provjerite sami u videu.

@mod089x Holy shit What happened when I asked chatgpt 4 to scream like a human being!! #chatgpt #ai #theend ♬ original sound - Electricplant

No to korisiku nije bilo dovoljno, pa je zatražio od ChatGPT-a da vršiti dulje. Drugi zvuk, iako drukčiji od prvog, još je zanimljiviji.

Snimka je ubrzo postala viralna jer pokazuje mogućnosti ChatGPT-a, ali i da je moguće umjetnu inteligenciju nagovoriti da učini nešto što prvotno ne bi. Osim toga, otkako je OpenAI predstavio svoju verziju ChatGPT-4o, s glasovnim mogućnostima, korisnici se žale da chatbot može imitirati njihove glasove i vikati na njih.

ChatGPT OpenAI bi mogao radikalno povećati cijenu pretplate za svoje AI modele

 

Također, u javnost je dospjela i snimka u kojoj ChatGPT sam postavlja upit korisniku, bez ikakva poticaja, što je dodatno zabrinulo javnost.

Did ChatGPT just message me... First?
byu/SentuBill inChatGPT

Iz OpenAI su objavili kako su riješili taj "kratki spoj".

Umjetna inteligencija, ilustracija Umjetna inteligencija uništava, ali i stvara nova radna mjesta, pitanje je samo kakva

 

Što je sljedeće?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti