VIDEO Želio je provjeriti tvrdnju da je Cybertruck otporan na metke, pogledajte kako je to prošlo

I što se dogodilo?

Martina Čizmić | 20.10.2024. / 10:18

Muškarac puca u Cybertruck (Foto: platformaX/@FAFO_TV/Screenshot)

Otkako je prije nekoliko godina Elon Musk prvi put predstavio prototip Teslina Cybertrucka i "demonstrirao" njegove sposobnosti, vlasnici koji su isto toliko godina strpljivo čekali svoje više stotina tisuća dolara vrijedno električno vozilo testiraju te iste tvrdnje.

I očito im nije važno što su iz Tesle u međuvremenu upozorili da sve ono što su vidjeli na demonstraciji, poput prozora otpornih na metke, ili mogli čuti u prezentaciji, kao to da Cybertruck može ploviti, zapravo i nije dostupno u tom obujmu. Vlasnike to ne sprječava da testiraju.

Tako je jedan muškarac, očito vlasnik Cybertrucka, objavio video u kojem testira tvrdnju da je taj automobil otporan na metke.

Na videu se lijepo može vidjeti muškarca sa zaštitnim slušalicama i naočalama (a to je ujedno i jedina zaštitna oprema koju ima na sebi), kako podiže pištolj i ispaljuje metak u stražnji dio Cybertrucka. I što se dogodilo?

Pa, zapravo, najbolje što se moglo dogoditi. Metak je ušao veoma glatko i zaustavio se u unutrašnjosti Cybertruckova prtljažnog prostora te ostavio iza sebe jasno vidljivu rupu. No, to nije bilo ono što je muškarac očekivao, i to se vidi po njegovoj reakciji. Jer popravak bi ga mogao skupo stajati.

Da se metak kojim slučajem odbio od Cybertrucka, što je muškarac očekivao, u opasnosti bi bili svi promatrači oko njega, pa i on sam, jer tko zna u kojem bi smjeru krenuo.

Korisnici na platformi X, na kojoj je video objavljen, brzo su skočili u obranu Cybertrucka te istaknuli kako su samo bočne strane, odnosno paneli na vratima, otporne na metak kako bi zaštitile putnike, dok je prostor koji je muškarac iz videa ciljao "samo" prtljažnik. 

Ne bi nas iznenadilo da objavi novi video u kojem puca u - vrata Cybertrucka. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti