Vince Gilligan, izvršni producent AMC-ove hit serije Breaking Bad, u nedavnom intervju za časopis Vulture izjavio je kako je "vraški zahvalan" Netflixu zbog toga što je omogućio gledateljima da stare epizode serije gledaju kad god požele.

"Mislim da ne bi sjedili ovdje i intervjuirali me da nije bilo Netflixa. Tijekom treće sezone Breaking Bad dobio je dodatni priljev energije te se povećala osviještenost javnosti o seriji upravo zbog Netflixa." - između ostalog izjavio je Gilligan.

Naime, Giligan smatra kako je mogućnost da gledatelji stare epizode serije gledaju kad god požele uvelike pomogla seriji da dosegne današnji status. Breaking Bad mnogi gledatelji ali i kritičari smatraju jednom od najbolji televizijskih serija ikad. 

Veliko je to i veoma bitno priznanje Netflixu, koji ne prestaje s pokušajima da revolucionarizira način na koji konzumiramo TV sadržaj. U veljači je tako Netflix cijelu prvu sezonu (13 epizoda) vlastite serije House of Cards, u samo jednom danu, učinio dostupnom pretplatnicima svoje usluge. 

U Hrvatskoj se brojne udruge za zaštitu autorskih prava i tvrtke koje se bave distribucijom zaštićenog sadržaja već godinama žale zbog još uvijek vrlo popularne prakse piratiziranja filmova, serija ali i računalnog softvera. Postavlja se pitanje koliko bi se udio piratskog sadržaja smanjio kad bi postojala jedna kvalitetna i cjenovno pristupačna platforma za televiziju na zahtjev poput Netflixa. Sramežljive korake u tom smjeru učinili su neki naši telekomunikacijski operateri pa tako HT unutar usluge MaxTV nudi mogućnost gledanja filmova na zahtjev. No ponuda filmova je mala, a svaki pogledani film dodatno se plaća, odnosno neograničeno gledanje nije uključeno u cijenu pretplate.

Osim pohvala Netflixu, Gilligan je u intervju rekao još neke zanimljivosti o Breaking Badu, pa ako ste fan serijala obavezno pročitajte cijeli intervju kojeg možete pronaći na stranicama Vulturea.