Virtualni cimer uz kojeg se nećete brinuti zbog provalnika

Pametni zvučnik švicarske kompanije Mitipi može paliti i gasiti svjetla u kući, paliti glazbu, simulirati zvuk tuša i slično kako bi stvorio dojam da se netko u nalazi u praznoj kući ili stanu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.01.2018. / 07:46

Kevin (Foto: Mitipi) (Foto: Mitipi)

Pametni zvučnici i glasovni asistenti veliki su hit na tehnološkom tržištu te sve veći broj kompanija razvija vlastite zvučnike, odnosno integrira glasovne asistente poput Amazonove Alexe ili Googleova Assistanta u različite uređaje. Dok dio kompanija želi osvojiti korisnike dizajnom svojih zvučnika i kvalitetom zvuka, fokus pametnog zvučnika Kevin jest na sigurnosti i zaštiti, ali ne vaših online podataka, već na zaštiti vašeg doma. Naime, iz švicarske kompanije Mitipi koja razvija ovaj uređaj kažu kako je Kevin virtualni cimer koji će "oživjeti" stan ili kuću dok njegovi vlasnici nisu doma.

Kao i većina zvučnika, tako i Kevin može upravljati pametnim uređajima, no ima i opciju inteligentnog upravljanja uređajima kako bi prikazao da se netko nalazi u stanu kada je prazan. Tako Mitipijev zvučnik može simulirati zvukove poput tuširanja, sviranja glazbe, može paliti i gasiti svjetla kako bi potencijalnim lopovima pokazao da je netko u tom trenutku u stanu i slično. Na internetskim stranicama Mitipija piše kako je vizija ove kompanije stvoriti svijet u kojem pojam provalnici postoje samo u povijesnim knjigama, a značajan doprinos u prevenciji provala trebao bi imati upravo Kevin koji će "stanare sačuvati od traumatičnih iskustava provala i učiniti im živote lakšima i sigurnijima."

Trenutno nema nekih dodatnih informacija o ovom uređaju te ih možemo očekivati tijekom sljedećeg mjeseca kada će se Kevin pojaviti na Kickstarteru po cijeni između 200 i 250 dolara (između 1200 i 1500 kuna). Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za ovim uređajem (pomoglo bi kada bi dizajn zvučnika bio atraktivniji) i hoće li slične opcije u budućnosti predstaviti i drugi proizvođači pametnih zvučnika.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti