Viša razina fotografske manipulacije

Mladi američki grafički dizajner Robby Cavanaugh od multi-funkcionalnog fotografa razvio se stilski do fine-art majstora.

Zimo Zimo Iva Potočnik | 03.02.2014. / 14:21

Viša razina fotografske manipulacije

Mladi američki grafički dizajner Robby Cavanaugh od multi-funkcionalnog fotografa razvio se stilski do fine-art majstora. Njegovi radovi unatrag dvije godine prepoznati su od raznih svjetskih umjetničkih časopisa koji su ga rado intervjuirali, a sam kaže da je do fine-arta stigao kroz fotografiranje portreta i vjenčanja.

Ističe da najviše vremena provede u post-procesu i razmišljanju na koji način predstaviti vlastite ideje kao vizualne zagonetke. 

Cavanaugh u digitalnim medijima istražuje negativne emocije kao strah, ispituje granice duševnih konflikata, a često pokušava interpretirati i snove. U novije vrijeme sklon je temi bijega od stvarnosti s namjerom da realnost podigne na razinu transcedentalnog. 

Obično za samo jedan prizor, fotografiranje traje od pet do 30 minuta ovisno o namjeri krajnje realizacije. Tako su neke kompozicije rezultat čiste višestruke ekspozicije, a neke isključivo manipulacije u Photoshopu. 

Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije Viša razina fotografske manipulacije

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti