Vivacom u vlasništvu United Grupe najbrži je rastući svjetski pružatelj satelitskih usluga

Bugarski telekom Vivacom popeo se na vrh ljestvice World Teleport Association (WTA) samo dvije godine nakon što se pridružio United Grupi, vodećem telekomunikacijskom i medijskom operatoru u jugoistočnoj Europi.

Zimo Zimo | 17.01.2023. / 19:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Vivacom, bugarska telekomunikacijska kompanija u vlasništvu United Grupe, unutar koje u Hrvatskoj posluje telekom operator Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr, osvojila je vrhunsko priznanje na prestižnoj međunarodnoj ljestvici.

Prema izvješću „Najbolji teleport operatori 2022” (Top Teleport Operators 2022), koji je objavila WTA, Vivacom je sada broj jedan na globalnoj razini po rastu prihoda od satelitskih usluga za poslovne klijente. Osim što je dosegao prvo mjesto u kategoriji „The Fast 10“ operatora s najbržim razvojem, ove se godine Vivacom pridružio i grupi globalnih Top 20 kompanija na temelju prihoda iz svih prilagođenih komunikacijskih izvora, uključujući operatere teleporta i satelitske flote.

Slika nije dostupna United Grupa: Vivacom dobio prestižni certifikat Tier 4

Vodeća pozicija Vivacoma na WTA ljestvici dolazi samo dvije godine nakon što je kompanija postala dijelom United Grupe. Nakon niza novih ulaganja u razvoj Earth Plana satelitske postaje, usmjerene na usluge namijenjene poslovnim klijentima, Vivacom je 2021. godine osvojio Tier 4 certifikat koji dodjeljuje WTA. Tier 4 najviši je mogući certifikat u području usluga teleporta te je time Vivacomova satelitska postaja rangirana među najmodernije objekte te vrste u svijetu.

Victoriya Boklag, glavna izvršna direktorica United Grupe, izjavila je: Uspjeh kompanije Vivacoma pokazuje da s pravom strateškom vizijom, ciljanim ulaganjima i visokom stručnošću tima na lokalnoj razini možemo postaviti standarde na globalnoj razini. Oduševljeni smo što su uspjeh našeg bugarskog tima prepoznali i kupci i telco industrija.

U proteklih 10 godina Vivacom je uložio više od 10 milijuna eura u razvoj svojih satelitskih usluga za poslovne klijente, proširujući svoje partnerstvo s nekim od najvećih svjetskih satelitskih operatora i pružatelja sadržaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti