Vodeći svjetski futurolozi u Zagrebu na konferenciji Future Tense

Četiri međunarodno poznata futurologa predstavit će svoje viđenje budućnosti 2. listopada u Zagrebu s naglaskom na budućnost poslovanja, pametne gradove budućnosti, nove načine plaćanja i budućnost hrane.

Zimo Zimo | 23.05.2018. / 15:09

Galerija

Konferencija koja nas vodi u budućnost, Future Tense, održat će se 2. listopada u Zagrebu, a vodeći svjetski futurolozi otkrit će nam kako ćemo živjeti i poslovati u budućnosti. Morgaine Gaye, Gerd Leonhard, Aric Dromi i David Birch futurolozi su koji će svoje viđenje budućnosti predstaviti u Laubi, kući za ljude i umjetnost, a nakon njihovih inspirativnih predavanja održat će se CEO future panel na kojem će predsjednici Uprava vodećih kompanija raspravljati o mogućnostima primjene futuroloških predviđanja u poslovnim modelima.

Konferencija će se održati u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij, a povodom najave konferencije vlasnica i direktorica Manuela Šola izjavila je: Future Tense autorski je projekt Komunikacijskog laboratorija kojim želimo predstaviti vodeća svjetska futurološka predviđanja poslovnoj javnosti u Hrvatskoj, ali i ukazati na važnost promišljanja o mogućnosti primjene futuroloških predviđanja u poslovanju. Želja nam je bila napraviti odmak od uobičajenih tema te potaknuti aktivno promišljanje o budućnosti poslovanja kako kod predsjednika uprava velikih kompanija, tako i kod malih poduzetnika, ali i javne uprave. Na konferenciji ćemo predstaviti teme koje će biti relevantne svima navedenima.

Manuela Šola (Foto: PR) (Foto: PR)

Konferencija Future Tense predstavit će generalna futurološka predviđanja, ali će ujedno biti zastupljene i specifične teme poput pametnih gradova, predviđanja vezanih za industriju hrane, ali i razvoja novih načina plaćanja. Na tom tragu, određeni broj kotizacija za konferenciju Future Tense bit će moguće kupiti i kriptovalutama – bitcoina, ripplea i ethera.

Važnost predstavljanja futuroloških predviđanja prepoznala je hrvatska poslovna zajednica, a istaknuo se Vipnet kao generalni pokrovitelj Future Tensea te tvrtke Addiko Bank, IN2, Zvijezda i ALD Automotive koje su odlučile partnerski podržati konferenciju uz generalnog medijskog pokrovitelja Novu TV, ali i medijsku podršku Yammat FM-a i Europlakata.

Nova TV lider je u segmentu gledanosti i poslovanja, ali i u segmentu tehnoloških inovacija. Postavljamo trendove na domaćem tržištu i uvijek promišljamo o novim, inovativnijim načinima donošenja sadržaja na svim našim platformama – i televizijskim i digitalnim. Futurologija u širem smislu, koja uključuje i budućnost medija, važna je tema za naše poslovanje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cijelosti. Stoga nas veseli da možemo podržati ovu konferenciju i čuti prognoze najvećih svjetskih stručnjaka s područja futurologije, izjavio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

Poseban, futurološki predznak konferenciji Future Tense daje i njezin vizualni identitet specifičan po tome što se u svojoj digitalnoj inačici, u realnom vremenu mijenja, ovisno o korištenju hashtagova iz cijeloga svijeta na društvenoj mreži Twittter vezanih za temu budućnosti.

Upravo brojne tvrtke na međunarodnoj razini zapošljavaju futurologe kao savjetnike, posebno u procesu upravljanja rizicima. Futurolozi kreiraju predviđanja na temelju brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve bi se promjene trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Više informacija o konferenciji potražite na http://futuretense.eu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti