Volterman: Pametni novčanik s ugrađenom kamerom koja može snimiti lopova

Kada je u "izgubljenom modu", ovaj će novčanik fotografirati svakoga tko se nalazi u njegovoj blizini

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.07.2017. / 19:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na Indiegogo crowdfunding platformi pokrenuto je prikupljanje sredstava za financiranje novog projekta - pametnog novčanika pod imenom Volterman. Ovaj novčanik poseban je po tome što u sebi ima ugrađenu kameru pa će biti prava noćna mora za lopove.

Jednom rječju, Volterman u sebi ima gotovo sve što i nešto stariji pametni telefon, osim zaslona, naravno. Ima ugrađenu kameru, što je ujedno i njegova najkorisnija opcija, 512 MB RAM memorije, WiFi hot spot, GPS, 3G mrežu i Bluetooth, a njime je bežičnim putem moguće čak i puniti bateriju pametnog telefona.

Također, ovaj pametni novčanik može se koristiti za punjenje telefona, može vas ujutro buditi, a ako kojim slučajem zaboravite novčanik, bit ćete obaviješteni alarmom na telefonu.

Kada se novčanik prebaci u tzv. izgubljeni način rada (lost mode), on će fotografirati sve oko sebe i u posebno kreiranoj aplikaciji za pametni telefon prikazati fotografije osobe kod koje se nalazi.

Dostupan je u nekoliko verzija s baterijama kapaciteta od 2 000 do 5 000 mAh, a očekuje se da će se u prodaji pojaviti u prosincu po cijeni od 98 dolara, tj. otprilike 636 kuna.

Kada je u pitanju nosiva tehnologija, pametni novčanici dobivaju sve više važnosti i sve su popularniji diljem svijeta, ali i Hrvatske koja je dobila svoj prvi pametni novčanik zahvaljujući inovatoru Ladislavu Juriću i njegovom Baggizmo timu.

Riječ je o Baggizmo Wiseward novčaniku, prvom na svijetu koji je integrirao više različitih aspekata zaštite u isti proizvod i čija je osnovna funkcija povećanje sigurnosti kreditnih kartica i zaštite osobnih dokumenata.

Nakon prve uspješne crowdfunding kampanje u 2015. godini, Baggizmo je krenuo i u drugu kampanju kojom ovaj put lansira tehnološki proizvod, a podržati ga možete još do kraja sljedećeg tjedna na Kickstarteru.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti