WhatsApp testira novu opciju koja bi mogla postati prilično popularna među korisnicima

Opcija se trenutačno testira u beta verziji aplikacije za Androide, a naknadno bi trebala biti dostupna i u konačnoj verziji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.07.2024. / 09:08

Dopisivanje (Foto: Getty Images)

Metina popularna komunikacijska platforma WhatsApp konstantno razvija i testira nove opcije i mogućnosti koje brojnim korisnicima poboljšavaju iskustvo korištenja. Ponekad je riječ o velikim novitetima koji mogu značajno promijeniti način na koji se koristi WhatsApp, dok su u nekim slučajevima to manje, ali prilično korisne promjene za koje se pitamo zašto ih Meta nije predstavila ranije.

WhatsApp WhatsApp je kopirao popularnu Appleovu opciju i sad je samo pitanje trenutka kad će postati dostupna svima

Upravo je takav novitet najavljen za testnu verziju WhatsAppa za Androide tako da je trenutačno dostupna ograničenom broju korisnika. Nova opcija omogućuje reakciju na poruku brzim dvostrukim dodirom na samu poruku. Riječ je o opciji koja je već neko vrijeme dostupna na Instagramu, gdje je prilično popularna te se na isti način mogu lajkati poruke na ovoj mreži.

Ovakav način reakcije moguć je za tekstualne poruke, ali i fotografije, videozapise i GIF-ove, a brzim dvostrukim dodirom na te se poruke reagira emoijem srca. Naravno, na poruke će se, kao i do sada, moći reagirati i drugim emojima, za što će trebati malo duže držati prst na poruci i onda među brojnim emojima odabrati reakciju na poruku.

Zanimljivo je da, barem se tako trenutačno čini, neće biti moguće onemogućiti ovu opciju, što bi se u nekim slučajevima moglo pokazati problematičnim. Naime, ako slučajno dva brzo dva puta dodirnete neku poruku dok npr. skrolate ekranom i pretražujete stariji sadržaj unutar razgovora, na nju ćete reagirati sa srcem, iako to možda niste htjeli.

Opcija je, dakle, trenutačno dostupna samo za korisnike WhatsApp bete na telefonima koje pokreće Googleov mobilni operativni sustav te se može očekivati da će kroz koji tjedan ili mjesec biti dostupna svim korisnicima Androida, a u budućnosti vjerojatno na i na iPhoneu.

WhatsApp Zaboravite ChatGPT, Gemini ili Midjourney: WhatsApp uskoro dobiva AI mogućnosti koje će sve promijeniti

Pored ove opcije, WhatsApp trenutačno radi na još nekim novitetima za svoju aplikaciju za Androide i Appleove telefone. Korisnicima beta verzije Androida tako su dostupni novi efekti i filteri za pozive bazirani na proširenoj stvarnosti, dok se za iPhone testira opcija dijeljenja sadržaja i u situacijama kada telefoni nisu povezani s internetom.

Izvor: Neowin
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti