WHO stavio Sputnjik V na čekanje: Nadamo se da ćemo to riješiti vrlo brzo

Iz WHO nisu naveli kad bi se postupak odobrenja mogao nastaviti, odnosno biti okončan.

Hina | 14.10.2021. / 08:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u srijedu da je postupak za odobrenje cjepiva Sputnjik V protiv COVID-19 za hitnu uporabu "na čekanju" zbog nepotpunih podataka i pravnih procedura, ali se tijelo UN-a nada da će se to "riješiti vrlo brzo".

Gotovo svaki dan radimo s ruskim ministarstvom zdravstva na preostalim pitanjima koje treba riješiti ruski fond za izravna ulaganja, rekla je Mariangela Simao, pomoćnica šefa WHO-a za pristup lijekovima i zdravstvenim proizvodima.

Simao je rekla da će WHO, čim se postigne dogovor, ponovno otvoriti slučaj i procijeniti dostavljene podatke koji su "još uvijek nepotpuni" i nastaviti s inspekcijama u proizvodnim postrojenjima u Rusiji.

Svim podnescima koje imamo pristupamo na jednak način, rekla je Simao, ali nije navela vremenski okvir kada bi se postupak mogao završiti.

Ruski ministar zdravstva Mihail Muraško rekao je ranije u listopadu da su uklonjene sve prepreke da WHO registrira cjepivo i da je preostalo tek nešto administrativnog posla.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti