WinDays18 prvi put s čak pet programskih smjerova

Pet smjerova baviti će se različitim industrijama: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, obrazovanjem, javnom upravom i zdravstvom

Martina Čizmić | 23.03.2018. / 18:34

WinDays18 (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Prvi put na konferenciji Microsoft WinDays, koja će se održati od 24. do 27. travnja 2018. godine na otoku Sveti Nikola kod Poreča, svoj programski smjer dobile su i financijske institucije.

Uvodno predavanje na ovom smjeru održat će digitalni savjetnik u Microsoftu Roberto Bitunjac koji će pojasniti kako digitalna transformacija može pomoći igračima u financijskoj industriji da ostvare rast. Istaknuti govornici predstavit će i naglasiti prednosti inovativnih usluga u financijskom sektoru, otvorenog bankarstva i PSD2 regulative, blockchaina i umjetne inteligencije te prezentirati Microsoftova partnerska rješenja kroz primjere uspješnih digitalnih transformacija Microsoftovih korisnika.

Prvoga dana program konferencije trajat će od 9:30 do 18:30 sati, a bit će podijeljen u pet smjerova koji će se baviti različitim industrijama: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, obrazovanjem, javnom upravom i zdravstvom.

Drugoga dana program traje do 13 sati, a na rasporedu su suvremeni trendovi koji mijenjaju poslovanje, kao što su blockchain, Internet of Things, Data Science i AI.

Jeremy White, izvršni urednik britanskog magazina Wired održat će Keynote predavanje na temu umjetne inteligencije i kako ona mijenja poslovni, ali i privatni život, dok će Mark Van Rijmenam, osnivač Datafloq.coma i jedan od Top 10 najutjecajnijih osoba za Big Data, govoriti o blockchainu.

Prijave na konferenciju moguće su putem web stranice Windays.hr/prijava.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti