Mobilno tržište raste više nego što su i stručnjaci očekivali, istaknuo je Eric Schmidt u svom govoru, što motivira i one najmlađe da naprave pokoju aplikaciju.

Nedavno je internetskim prostranstivma kružila priča u kojoj je glavnu ulogu tumačio  14. godišnji programer Robart Nay iz Utaha čija je igra preuzeta čak 2 milijuna puta sa App Storea.

Nakon toga, za vrijeme HP-ove najave novog i revolucionarnog tableta TouchPad, Hewlett Packard predstavio je publici Connora LaCombea, također 14-godišnjaka koji je već stvorio posao oko programiranja aplikacija za WebOS.

Sada je i Microsoft pronašao svog mladog programera imena Eliot Forde koji broji samo 12 godina. U video intervjuu Eliot je predstavio svoju igru 'Ricochet' koju je izradio u Visual Studiju, Microsftovom profesionalnom alatu za programiranje.

Eliot je, uz igru, izradio i svu grafiku pomoću besplatnog alata za crtanje Paint.net, dok se ovaj mladić programiranjem bavi tek pola godine. Za svoje početke navodi kreiranje jednostavnih programa od Zune HD-a pa sve do WIndows Phone 7.

U naše vrijeme, dok još računala nisu bila toliko razvijena i pojednostavljena, zaradu smo tražili po student servisima i praksma, dok današnji klinci svoju zaradu očito traže u programiranju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju