Službenom registracijom tvrtke Xiaomi EV, kineski proizvođač pametnih uređaja zakoračio je svijet pametnih električnih automobila.

Kako je objavljeno iz tvrtke, početni kapital iznosi 10 milijardi juana (oko 1,5 milijardi dolara), a na čelu će biti Lei Jun, osnivač i predsjednik Xiaomija.

Lei Jun (Foto: AFP) Xiaomi je ozbiljno zagrizao: Osniva odjel za razvoj autonomne vožnje i traži čak 500 stručnjaka

Lei Jun (Foto: AFP) Xiaomi se širi: Nakon pametnih uređaja počinju s izradom - pametnog električnog vozila

Ovo je logičan nastavak najve iz ožujka 2021. o ulasku u svijet električnih automobila i ulaganju od 10 milijardi američkih dolara u sljedećih 10 godina, u razvoj pametnih električnih automobila pod Xiaomijevim brandom.

Ističu kako su do sad primili više od 20 tisuća životopisa različitih stručnjaka koji su izrazili želju za radom u Xiaomiju, a odabrano je njih 300 koji će činiti okosnicu tima zaduženog za razvoj električnog automobila.

Da je Xiaomi ozbiljno krenuo, govori i činjenica kako su se proteklih mjeseci čelnici ove tvrtke susreli s brojnim partnerima iz industrije te krajem kolovoza akvizirali kompaniju za autonomne vozne tehnologije Deepmotion Tech.

Prema svemu sudeći, Xiaomi velikim koracima kreće u svijet električnih vozila, no za sad još nije poznato kad bi svjetlo dana mogli ugledati prvi primjerci ili barem prototipovi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju