Već sada je Flickr ultimativna adresa za sve one koji žele čuvati i(li) dijeliti svoje fotografije, ali Yahoo! taj servis želi još poboljšati, stoga je kupio tvrtku IQ Engines, koja je specijalizirana u razvoju softvera za prepoznavanje fotografija...

Flickr je, definitivno, u ovom trenutku repozitorij koji ima najveću bazu fotografija, što je, kada je u pitanju navigacija kroz milijune uradaka, potencijalno popriličan problem. Masivnost često znači nereda, a upravo taj dio Flickru mnogi uzimaju kao krucijalni nedostatak. Yahoo!, koji u posljednje vrijeme rapidno podiže kvalitetu, što su prepoznali i korisnici njegovih brojnih servisa, reagirao je i rezultat je investicija u IQ Engines.

Tvrtka koja je razvila sofisticirani softver upravo za prepoznavanje, kategorizaciju i pretraživanje fotografija na webu objavila je na svojoj Internet stranici kako je "oduševljena što će se pridružiti Flickr, odnosno Yahoo! timu, jer kao dugogodišnji zaljubljenici u fotografiju veselimo se novoj organizaciji i olakšanju potrage svim korisnicima." IQ Engines više ne dopušta registraciju novih korisnika, a postojeći u narednih 30 dana mogu koristiti njihov API račun, nakon čega se kompletna baza seli na Flickr. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju