YouTube objavio popis najboljih telefona za gledanje videa

YouTubeova lista najboljih mobitela sastoji se od najskupljih uređaja svijeta. Izuzev iPhone-a.

Filip Krizmanić | 10.08.2018. / 14:25

YouTube (Foto: Getty)
YouTube (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Samsung se u najavi svog novog mobitela Note 9, pohvalio da je njihov novi uređaj “najbolji YouTube mobitel” za 2019. godinu.

Međutim, to priznanje si nisu dali sami već je Note 9 uistinu na čelu nedavno objavljene YouTubeove liste najboljih telefona za gledanje sadržaja na toj platformi.

Lista se sadrži od niza uređaja koji će vam omogućiti potpuno uživanje u sadržaju, što znači da mobiteli s te liste pokrivaju sve opcije koje nudi YouTube - mogućnost gledanja sadržaja snimanog u perspektivi od 360 stupnjeva, mogućnost gledanja 4K videa, podržavanje kodeka nove generacije, pouzdanu DRM tehnologiju itd.

Na listi se za sada nalazi samo 18 uređaja među kojima su Pixel 2 XL, OnePlus 6, HTC U12 Plus i prije spomenuti Note 9.

Na žalost ljubitelja Applea, na listi nema nijednog iPhonea -  što bi možda mogli protumačiti činjenicom što su YouTube, Google i Android svi dio jedne kompanije no glavni je razlog što Appleovi uređaji ne podržavaju VP9 kodek koji je razvio Google te se preko Safarija ne mogu gledati sadržaji u 4K kvaliteti.

YouTubeova lista vjerojatno neće igrati veliki faktor kod kupaca, ali biti na listi svakako je dobar marketing za proizvođače.

 

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti